Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Odaia Turcului, în noroi până la gât! Oamenii protestează împotriva administraţiei locale

DÂMBOVIŢA: Odaia Turcului, în noroi până la gât! Oamenii protestează împotriva administraţiei locale 

drum matasaru 1

Situaţie tensionată în comuna Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa! Mai este un pas şi oamenii din Odaia Turcului vor porni răscoala. Motivul: neimplicarea autorităţilor locale în rezolvarea problemelor edilitar-gospodăreşti. Sătenii îşi prezintă nemulţumirile pe facebook, unde au creat o pagină specială: „Mătasaru. Odaia Turcului, sat european”. Localnicii speră ca mesajul lor să ajungă în cele din urmă la urechea autorităţilor judeţene, că în primar nu mai au încredere. I-a minţit prea mult timp!

Drumurile săteşti sunt într-o stare jalnică. Oamenii nu mai pot să iasă din curţi fără cisme de cauciu. Şoferii de pe maşinile care aprovizionează magazinele spun că nu vor mai intra în sat, dacă nu se iau măsuri. Tinerii caută să plece din comună, fiindcă s-au săturat de viaţa grea pe care o duc.

Zilele trecute, copiii de la şcoală au fost mobilizaţi la muncă patriotică. Elevii au pus mâna pe lopeţi şi roabe şi au împrăştiat piatra adusă, cu mare greutate, de edili pentru a acoperi noroiul din faţa şcolii. Asta în condiţiile în care se plătesc la greu ajutoare sociale, iar beneficiarii ar fi obligaţi, după lege, să presteze ore de muncă în folosul comunităţii!

elevi scoala matasaru

Localnicii comentează pe facebook şi o ştire laudativă la adresa administraţiei de la Mătăsaru, difuzată de o televiziune din judeţul Argeş.

„Se începe cu aşa zisa primărie, dar, onor primarul refuză să ne spună că este fosta Şcoală Creţuleşti, închisă de un alt partid, spre norocul lui, că altfel nici primărie nu aveam. Fostul sediul puţea a urină! (…) Grădiniţa dată în folosinţă din 30.10.2014, unde nu a călcat până în prezent picior de copil şi unde apa se ridică la un nivel alarmant! (…) Asfalt, offff, avem şi în Odaia o «prelată», că ăla nu este asfalt, unde, din grabă, nu i s-a mai pus stratul de uzură, ci a fost lăsat la 3 cm grosime. (…) Monumentul eroilor făcut acum??? Nu, eroii noştri nu au murit ca tu, primare, să-ţi iei lună de lună un salariu de 30 de milioane de lei degeaba. Nu poţi face nimic. Cereţi scuze la lume şi lasă-ne. Valabil şi pentru vice, care adoptă poziţia struţului (a se citi cu capul în pământ) şi care are 28 de milioane de lei. Să nu-l uităm şi pe secretar, da!!! Om deştept, ca la o aşa comună. Tot aceeaşi vină o au şi consilierii locali, nu? Câte «proiecte» i-au respins (flit)?”, demontează oamenii realizările primarului Naie Radu.

Sătenii din Odaia Turcului sunt decişi, după ce se vor strânge suficient de mulţi, să treacă de la protestele online la cele în faţa Primăriei Mătăsaru. Efectiv, s-au săturat!

drum matasaru 3drum matasaru 2

Adaugă un Comentariu

*