Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIȚA: Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori a reunit la Târgoviște 108 elevi

DÂMBOVIȚA: Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori a reunit la Târgoviște 108 elevi 

Foto: cugetliber.ro

Municipiul Târgoviște găzduiește, în perioada 3 – 7 august 2014, cea de-a IX-a ediție a etapei naționale a Olimpiadei de Științe pentru Juniori. În competiție sunt înscriși 108 elevi, reprezentând toate județele țării.

Proba teoretică s-a susținut astăzi, iar proba practică este prevăzută pentru mâine, 5 august 2014. Subiectele și baremele de evaluare sunt elaborate pe discipline de concurs – fizică, chimie, biologie.

Lotul lărgit pentru etapa internaţională a olimpiadei Științe pentru juniori va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al etapei naţionale.

Olimpiada de Ştiinte pentru Juniori se adresează elevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, cu respectarea condiţiei ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2014. Olimpiada este interdisciplinară, reunind cunoștințe din domeniile chimie, biologie, fizică, pe baza unei programe și bibliografii unice.

 

Adaugă un Comentariu

*