Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Oraşele Târgovişte şi Găeşti rămân fără centuri ocolitoare mulţi ani de aici înainte!

DÂMBOVIŢA: Oraşele Târgovişte şi Găeşti rămân fără centuri ocolitoare mulţi ani de aici înainte! 

trafic-gaesti

Deputatul Ionuţ Săvoiu a pledat, în calitatea sa de parlamentar, de-a lungul întregului mandat, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere care străbate judeţul Dâmboviţa, ca element primordial de dezvoltarea economică. Între întrebările pe care le-a adresat ministrului Transporturilor, se regăseşte una care face referire la centura ocolitoare a municipiului Târgovişte şi cea a oraşului Găeşti, rămase până în acest moment la stadiul de proiecte în pregătire. Consideră deputatul Săvoiu că lipsa unor căi de comunicare rutieră moderne şi a unor centuri ocolitoare ne condamnă la subdezvoltare, la pierderea unor potenţiali investitori, la sărăcie.

Demnitarul social-democrat a vrut să afle un răspuns la problemele ridicate de comunitate. La întrebarea adresată ministrului Transporturilor Dan Marian Costescu a răspuns… Sorin Buşe, pentru că, între timp, tehnocratul Costescu şi-a depus demisia. Explicaţia ministrului a fost dată într-un mod indiferent, ştergând aproape cu dispreţ orice urmă de speranţă.

Deputat Ionuţ Săvoiu

Deputat Ionuţ Săvoiu

I se răspunde lui Ionuţ Săvoiu, pentru ca la rândul său să comunice alegătorului dâmboviţean care aşteaptă schimbările în bine, că studiul de fezabilitate întocmit pentru varianta de ocolire la Găeşti a fost aprobat din 2011, dar, pentru lucrări, până în acest moment, nu s-au găsit fondurile necesare, propuse a fi asigurate de la bugetul de stat.

Cât priveşte centura ocolitoare a municipiului Târgovşte – cea extinsă, nu actuala pe care administraţia locală se tot căzneşte să o reabiliteze, sursa de finanţare o reprezenta, în procent de 85%, Fondul European de Dezvoltare Regională, însă „acest obiectiv nu a fost selecţionat de către Comisia Europeană în vederea finanţării execuţiei lucrărilor, până în prezent nefiind identificată altă sursă de finanţare”.

Mai mult, aflăm că, în conformitate cu angajamentele asumate faţă de Comisia Europeană, Ministerul Transporturilor a elaborat Master Planul General de Transport al României, iar în respectivul document studiul de fezabilitate pentru obiectiv, incluzând varianta de ocolire Găeşti cât şi varianta de ocolire Târgovişte, este prevăzut a se realiza în perioada 2020-2030!

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Oraşele Târgovişte şi Găeşti rămân fără centuri ocolitoare mulţi ani de aici înainte!

 1. moshu49

  se face caz de perioada guvernării guguștucilor tehnocrați
  nimic despre „zbaterile” pe temă din perioada 7 mai 2012 – 4 nov 2015 cu Ponta la guvernare
  au fost trei ani și jumătate și centuri … tot ciu-ciu
  jumătățile de adevăr, deputatule, sînt mai mîrșave decît o minciună, cît de gogonată fie ea :(

   
 2. Enache Lucian

  Domnu Savoiu sa il intreabe pe domnul Tutuianu si pe domnul Stan de ce nu au facut centura Targiovistei cand aveau bani europeni.Europenii ar fi prosti sa ne mai dea bani pentru centura ocolitoare „mai mare” cand nu am reusit sa le cheltuim banii pentru aia „mai mica”. Treceti inapoi la „meserie”, ca in politica nu va gasiti locul.

   

Adaugă un Comentariu

*