Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Oraşul Titu îşi elaborează strategia de dezvoltare şi are nevoie de implicarea comunităţii

DÂMBOVIŢA: Oraşul Titu îşi elaborează strategia de dezvoltare şi are nevoie de implicarea comunităţii 

Foto: Gazeta de Titu

Primăria Titu, din judeţul Dâmboviţa, a organizat, miercuri – 13 mai 2015, primul seminar de informare şi consultare a reprezentanţilor comunităţii locale cu privire la evoluţia viitoare a oraşului. Dezbaterea este parte componentă a unui proiect naţional derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin care se asigură administraţiilor publice expertiza necesară pentru elaborarea strategiilor locale de dezvoltare durabilă şi un portofoliu de schiţe de proiecte.

Potrivit primarului Traian Niculae, trei funcţionari de la Primăria Titu au fost deja instruiţi în domeniile „politici publice locale”, „management financiar” şi „managementul proiectelor” şi urmează să gestioneze procesul de elaborare a strategiei locale de dezvoltare durabilă. Pe durata desfăşurării activităţilor, aceştia vor primi sprijin şi consultanţă din partea unui expert regional.

„Procesul de elaborare a strategiei va dura şase luni şi este deosebit de complex, necesitând implicarea personalului din cadrul primăriei, cât mai ales a întregii comunităţi”, spune edilul Traian Niculae.

Titu este unul dintre cele 100 de oraşe din România beneficiare ale proiectului „Dezvoltarea capacităţii de planificare strategică la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale”, implementat de Ministerul Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Asociația Orașelor din România și Asociația Secretarilor Orașelor din România.

titu 2

Foto: Gazeta de Titu

 

Adaugă un Comentariu

*