Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Părinţii microrobotului care a uimit America au fost recompensaţi de CLM Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Părinţii microrobotului care a uimit America au fost recompensaţi de CLM Târgovişte 

premii UVT

Consilierii locali târgovişteni au aprobat în această după-amiază, în unanimitate, acordarea unor recompense financiare celor cinci membri ai echipei Universităţii Valahia, care au făcut senzaţie în luna mai, la concursul mondial de microrobotică organizat la Seattle, SUA. Practic, municipalitatea le-a acordat câte 2.000 de lei, în semn de recunoaştere a meritelor ştiinţifice. Şi chiar dacă suma este una nesemnificativă, în comparaţie cu valoarea microrobotului câştigător în America, părinţii acestuia au apreciat pozitiv gestul aleşilor târgovişteni.

premii UVT 1

CITEŞTE ŞI: Părinţii microrobotului care a câştigat concursul mondial organizat în SUA au fost premiaţi şi la Târgovişte

„Pentru noi înseamnă mult această recompensă. Este un imbold să continuăm munca pe care am început-o şi să ţintim rezultate şi mai bune. Vă promitem că veţi mai auzi de noi. În urma rezultatului din SUA, suntem acum în discuţii pentru a depune un proiect de cercetare naţional şi european, în colaborare cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca”, a mărturisit Florin Dragomir – doctor în Ingineria Sistemelor, omul care s-a ocupat de logistică şi coordonarea proiectului.

Microrobotul care a uimit America măsoară un sfert de milimetru şi va putea fi utilizat în aplicaţii biomedicale, precum şi în manipularea şi sortarea de celule, în chirurgia minim invazivă sau pentru asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

premii UVT 2

Adaugă un Comentariu

*