Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Biserica şi şcoala, cu adevărat o alianţă pentru o speranţă!

DÂMBOVIŢA: Biserica şi şcoala, cu adevărat o alianţă pentru o speranţă! 

inspectoratul scolar

Parteneriatul educaţional „Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă”, încheiat între Arhiepiscopoia Târgoviştei şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, pentru creşterea performanţei elevilor de clasa a VIII-a din 21 de unităţi de învăţământ, a înregistrat rezultate deosebite. Mai precis, procentul de promovabilitate a crescut cu 34,47%, de la 5,71% (după simularea din luna februarie 2016), la 40,18% (după afişarea rezultatelor finale). Prin urmare, proiectul va continua şi în anul şcolar următor.

Parteneriatul „Biserica şi şcoala, alianţă pentru o speranţă” şi-a propus încurajarea participării elevilor de clasa a VIII-a la orele de pregătire suplimentară, în vederea obţinerii unor rezultate mai bune la examenul naţional. În acest sens, preoţii de la parohiile unde există şcoli cu rezultate modeste la învăţătură, alături de directorii de şcoli, diriginţii şi profesorii de limba română şi matematică, s-au implicat pentru a-i ajuta pe aceşti copii să vină la şcoală, pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare în limba română şi a celor de rezolvare a problemelor de matematică. Clericii i-au ajutat pe părinţi şi pe elevi să conştientizeze importanţa educaţiei şi, pe cât a fost posibil, le-au oferit copiilor şi sprijinul material şi financiar necesar educaţiei (hrană, îmbrăcăminte, rechizite, cheltuieli cu transportul).

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Biserica şi şcoala, cu adevărat o alianţă pentru o speranţă!

  1. moshu49

    dacă parteneriatul ăsta mirobolant a dus la creșterea performanței elevilor de clasa a VIII-a, cum se explică dezastrul de la bacalaureat?
    locul șase din coadă pe un trend anual descrescător mulțumește?
    dacă da, gudurați-vă bine și cum zis-a Conu Iancu … „pupat toți piața endependenți”! :(

     

Adaugă un Comentariu

*