Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Pavilion acvaristic la Grădina Zoologică din Târgovişte. FOTO

DÂMBOVIŢA: Pavilion acvaristic la Grădina Zoologică din Târgovişte. FOTO 

zoo targoviste 2

Grădina Zoologică din Târgovişte nu este doar cea mai veche din Ţara Românească, ci şi una dintre cele mai frumoase, iar, de anul acesta, vizitatorii se pot bucura şi de un pavilion acvaristic, unde se regăsesc 130 de specii, inclusiv rechini, steluţe de mare, sturioni şi peşti pirania. Pentru amenajarea noului habitat, Primăria Târgovişte a investit două miliarde de lei vechi (200.000 lei).

„În afară de acvariile cu apă dulce, avem şi un acvariu cu apă marină. Toate decorurile sunt naturare. Este vorba de plante acvatice. Temperatura este una controlată, iar hrănirea se face printr-un sistem automat. Practic, la fiecare din cele 32 de acvarii avem o adevărată uzină. Este ceva deosebit”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul interimar al municipiului Târgovişte.

zoo targoviste 1În acest moment, Grădina Zoologică din Târgovişte adăposteşte aproximativ 2.000 de exemplare de păsări şi animale din 200 de specii, undele dintre ele pe cale de dispariţie sau unicat în România, precum hipopotamul pitic şi maimuţa Mangabi negru cu moţ.

Grădina Zoologică din Târgovişte se întinde pe o suprafaţă de 4 hectare, pe latura de nord a Parcului Chindia, în imediata apropiere a Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească şi a Turnului Chindia. Ea îşi are originile în epoca medievală, când domnitorul Petru Cercel a mutat, în anul 1583, capitala ţării de la Bucureşti la Târgovişte şi a adus specialişti italieni pentru a crea frumoase grădini şi cuşti în care să fie adăpostite sălbăticiuni.

zoo targoviste 3

Grădina Zoologică din Târgovişte poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 09:00 – 16:00 (sezon 1 octombrie – 31 martie) şi între orele 10:00 – 19:00 (sezon 1 aprilie – 30 septembrie), iar tariful de acces este: 7 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi 3 lei pentru pensionari, persoane cu dizabilităţi uşoare şi grupuri organizate.

zoo targoviste 4 zoo targoviste 5

Adaugă un Comentariu

*