Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: PDL-iştii s-au făcut scut pentru Grup Atyc în Consiliul Judeţean! Retragerea licenţelor de transport a fost amânată cu o lună

DÂMBOVIŢA: PDL-iştii s-au făcut scut pentru Grup Atyc în Consiliul Judeţean! Retragerea licenţelor de transport a fost amânată cu o lună 

consiliul judetean 2

Consilierii judeţeni dâmboviţeni ar fi trebuit să ia astăzi o decizie cu privire la propunerea preşedintelui Adrian Ţuţuianu de a i se retrage operatorului Grup Atyc licenţele de transport pentru două trasee: Găeşti-Valea Mare-Butoiu de Sus şi Găeşti-Valea Mare-Ludeşti. Din păcate pentru călătorii batjocoriţi, decizia a fost amânată cu o lună de zile. Au cerut acest lucru trei aleşi de la PDL, respectiv Gheorghe Ivan, Marin Antonescu şi Neli Ion, pe motiv că materialele ce le-au fost prezentate în susţinerea proiectului sunt incomplete.

Sincer, dacă Grup Atyc ar fi avut un trimis la şedinţa Consiliului Judeţean, acesta nu ar fi reuşit să fie un avocat atât de bun pentru societate cum a făcut-o Neli Ion! În şase ani de zile, doamna în cauză nu ne-a uimit cu vreun punct de vedere în forul legislativ judeţean. Până astăzi, când a vorbit mai mult decât a făcut-o vreodată!

„Propun amânare până când vom avea toate materialele. Am studiat legea şi am înţeles că operatorul de transport se poate folosi de altă maşină, decât cea cu care a licitat, dar nu se specifică de câte ori. Sunt multe lucruri care nu sunt în regulă. Dacă ne dă în judecată, va câştiga”, a precizat Neli Ion.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a acceptat, ni s-a părut nouă, cu prea multă uşurinţă propunerea PDL de a amâna luarea unei decizii privind retragerea celor două licenţe obţinute de Grup Atyc. Asta, după ce a prezentat pe larg situaţia dezastruoasă din transportul public de persoane în judeţul Dâmboviţa!

„Nu avem probleme doar cu Grup Atyc, ci şi cu ceilalţi operatori de transport, care sunt învăţaţi să nu respecte nicio lege. Pe cele două trasee în cauză, operatorul a avut astă-iarnă o perioadă de o lună şi jumătate când nici măcar nu a realizat cursele. Am mai multe sesizări ale unor instituţii ale statului cu privire la faptul că nu se respectă orarul, că nu se folosesc maşinile cu care s-a câştigat licitaţia, că sunt utilizate maşini cu defecţiuni.

Am fost informat şi că ISCTR, ARR şi unii din administraţia publică judeţeană se fac că fac inspecţie în trafic. Verificările sunt formale, se întocmesc voit procese verbale cu vicii de procedură, ca să poată fi atacate, se evită aplicarea sancţiunilor serioase. În următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean, vă invit să ne decidem dacă vrem să facem ordine în transportul public de persoane sau dacă vrem să protejăm anumite firme”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Replica PDL nu a întârziat să apară. Marin Antonescu – fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi fost administrator public al judeţului s-a exprimat în sensul că propunerea de a se retrage licenţa de transport călători unei firme nu ar trebui votată în forul legislativ judeţean, ci ar fi suficient să fie înaintată către Ministerul Transporturilor o adresă semnată şi parafată de preşedintele Consiliului Judeţean. Cu alte cuvinte, democrat-liberalii au cam aruncat pisica în curtea lui Adrian Ţuţuianu.

Şeful judeţului şi-a menţinut însă punctul de vedere şi a insistat că trebuie făcută curăţenie în acest sector, că nu mai trebuie tolerată bătaia de joc faţă de călători.

„Până nu dăm două-trei exemple, transportatorii nu se vor potoli. Până la următoarea şedinţă, vreau să reverificaţi toate firmele, nu doar Grup Atyc, fiindcă nu vreau să fiu acuzat că am eu ceva cu această societate. Vreau să faceţi controale în fiecare zi. O să vă aprob cotă suplimentară de benzină pentru acest lucru, dar vă avertizez că, dacă aţi întocmit un proces-verbal ce poate fi uşor contestat, vă duceţi să lucraţi la firmele astea!”, s-a adresat Adrian Ţuţuianu către angajaţii din Consiliul Judeţean abilitaţi să efectueze controale în trafic.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: PDL-iştii s-au făcut scut pentru Grup Atyc în Consiliul Judeţean! Retragerea licenţelor de transport a fost amânată cu o lună

  1. Paiu Cristian

    Firma Grup Atyc isi bate joc de calatori si pe traseele Targoviste-Bucsani-Finta – Ploiesti si Barbuletu-Targoviste-Baleni-Finta-Ploiesti.De multe ori,unele curse de pe aceste doua trasee nu se asigura deloc sau se asigura pe distanta partiala.

     

Adaugă un Comentariu

*