Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 18, 2019
Sunteți Aici Home » ALEGERI » DÂMBOVIŢA: PDL nu semnează codul bunelor maniere electorale iniţiat de PSD

DÂMBOVIŢA: PDL nu semnează codul bunelor maniere electorale iniţiat de PSD 

iulian vladu

În prima zi a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, Cristi Stan – liderul PSD Târgovişte a propus tuturor competitorilor electorali semnarea unui pact de neagresiune, un fel de „cod al bunelor maniere”, după cum s-a exprimat social-democratul. Regulile stipulate în respectivul act nu sunt doar unele de bun simţ, ci mai ales decurg din prevederile legale în materie electorală şi penală. Semnatarii codului ar trebui să respecte, printre altele, obligaţiile privind afişajul electoral şi să nu se mai atace până la limita suburbanului pe parcursul celor 30 de zile de campanie electorală.

Astăzi, liderul PDL Dâmboviţa – Iulian Vladu a declarat că nu va semna acest pact de neagresiune, atâta timp cât PSD a înţeles să folosească pomii de pe marginea drumurilor şi nu numai pe post de panou de afişaj electoral.

„Faptul că l-au urcat pe Ponta pe toţi copacii din judeţ, după ce a fost plimbat cu bărcuţa în apa de 25 de centimetri de pe uliţele din Teleorman, este – din punctul nostru de vedere ilegal şi lipsit de cel mai elementar bun simţ”, a declarat Vladu.

Democrat-liberalul a solicitat instituţiilor statului să-şi facă treaba şi să-i oblige pe PSD-işti să respecte legea.

„Dacă PSD vrea campanie curată în judeţ, ei sunt primii care ar trebui să respecte regulile. Nu putem semna un pact ipocrit”, a mai spus Vladu.

 

Adaugă un Comentariu

*