Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Persoană diagnosticată cu gripă a decedat! Nu neglija simptomele şi mergi la medic!

DÂMBOVIŢA: Persoană diagnosticată cu gripă a decedat! Nu neglija simptomele şi mergi la medic! 

spitalul judetean dambovita

Un dâmboviţean în vârstă de 78 de ani, diagnosticat cu gripă A/H1n1 pdm 09, a decedat – informează Direcţia de Sănătate Publică. De asemenea, Institutul Cantacuzino a confirmat acelaşi virus şi la un copil de 3 ani, plus alte patru cazuri tip B, la persoane adulte.

Potrivit DSP, în perioada de raportare 29 ianuarie – 4 februarie, s-au înregistrat 895 de viroze respiratorii, din care 22 de internări, în 6 situaţii viind vorba de pneumonii.

Atenţie! Gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.

DSP Dâmboviţa recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personală şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 Grade Celcius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, congestionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături etc.).

Adaugă un Comentariu

*