Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Peste 400 de persoane au sărbătorit Ziua Europei în stradă, la Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Peste 400 de persoane au sărbătorit Ziua Europei în stradă, la Târgovişte 

ziua europei europe direct 2 k

Centrul Europe Direct Târgoviște s-a aflat și în acest an în mijlocul tinerilor dâmbovițeni, organizând deja tradiționalul concurs pentru liceeni ajuns la cea de a şasea ediţie. În 2014 manifestarea s-a desfășurat sub genericul „Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!” S-au înscris 11 echipaje formate din elevi de la liceele dâmbovițene. Tinerii și-au pus în joc creativitatea, talentul artistic și cunoștințele despre Uniunea Europeană și au încercat să convingă juriul că sunt niște adevărați cetățeni europeni și merită să câștige.

La final, câștigătorii au primit premii constând în echipamente informatice moderne. În acest an, cea mai bună echipă a fost cea a Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, care a reprezentat Regatului Unit al Marii Britanii. Pe locul al doilea s-au clasat reprezentanții Liceului Naţional Nicolae Ciorănescu Târgovişte, ambasadorii Spaniei, iar pe locul al treilea s-au aflat elevii de la Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, reprezentanții Franţei. În acest an, echipele au primit și premii speciale oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița, unul dintre partenerii evenimentului şi diferite menţiuni.

Echipajele au fost încurajate de un număr mare de susținători, care, pe lângă spectacolul oferit de colegi, au putut participa și la o tombolă europeană unde fiecare bilet era câștigător. În acest fel, toți cei aproximativ 400 de participanți au primit câte un mic dar din partea organizatorilor, pentru a simți că Ziua Europei este cu adevărat și ziua lor. Ca de fiecare dată, de buna desfăşurare a evenimentului au răspuns voluntarii.

 

ziua europei europe direct k

Adaugă un Comentariu

*