Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 22, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi, un adevărat miracol al naturii!

DÂMBOVIŢA: Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi, un adevărat miracol al naturii! 

pestera ialomitei 4

Este un lucru meritos faptul că autorităţile judeţene au reuşit să pună în valoare Peştera Ialomiţei, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Munţii Bucegi.

Cei care au vizitat în ultimele luni misteriosul monument natural, considerat de unii cercetători a fi o poartă către o lume paralelă, locul unde te încarci cu energie, sunt mulţumiţi de serviciile puse la dispoziţie de administratorii peşterii. Toate încăperile de sub munte pot fi parcurse într-o deplină siguranţă, pe podeţe şi scări solide, în condiţii deosebite de vizibilitate, datorită sistemului de iluminare bine pus la punct.

pestera ialomitei 1

Iubitorii lucrurilor inedite pot admira formaţiunile geologice unice, pot respira aerul sută la sută pur şi asculta susurul izvoarelor cristaline care ţâşnesc din măruntaiele pământului.

Se spune că Peştera Ialomiţei s-ar întinde pe zeci de kilometri. Călătorul englez Jon Padgt, uimit de frumuseţea şi pitorescul magic al Bucegilor, a relatat o poveste auzită de la călugării care vieţuiau în schit. Aceştia i-ar fi povestit că poţi merge prin galerii zile întregi. Acum, peştera poate fi vizitată pe o lungime de 460 de metri. Dincolo de barierele de stâncă, nimeni nu a pătruns, deşi sunt mulţi cei care spun că mai există culoare tainice, însă nu se deschid oricui…

pestera ialomitei 1

Adaugă un Comentariu

*