Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Petrecerile de la Hanul Mare îi terorizează pe locuitorii din Băleni

DÂMBOVIŢA: Petrecerile de la Hanul Mare îi terorizează pe locuitorii din Băleni 

cort-hanul-mare-baleni

Am primit pe adresa redacţiei o petiţie din partea mai multor locuitori ai comunei Băleni, judeţul Dâmboviţa, care reclamă faptul că, începând cu luna iulie, nu mai au linişte, din cauza petrecerilor ce se ţin într-un cort ridicat în curtea Hanului Mare, clădire monument istoric. Oamenii susţin că, până acum, autorităţile nu au intervenit pentru a pune capăt poluării fonice, iar viaţa lor s-a transformat pur şi simplu într-un calvar. Mame cu bebeluși, femei și bărbați care pleacă dimineaţa la serviciu, cu toţii sunt afectați de cauza lipsei somnului.

Ne-au mai relatat cetăţenii că au mari semne de întrebare cu privire la legalitatea construirii cortului, din moment ce „niciun vecin nu a fost consultat şi nici nu ni s-a luat semnătura conform prevederilor articolului 27 din Normele de aplicare a legii 50/1991 actualizată în 2016″. Prin urmare, oamenii aşteaptă ca Primăria Băleni, unde au depus o sesizare, să le comunice dacă există autorizaţii pentru acest local.

De asemenea, au decis să transmită o copie a petiţiei şi către: Ministerul Mediului si Pădurilor; Garda Naţionala de Mediu; Instituţia Prefectului; Directia de Sănătate Publică Dâmboviţa; Camera Deputaţilor (Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei si pentru petiţii); Ministerul Administraţiei şi Internelor; Inspectoratul de Politie Judeţean Dâmboviţa şi Secţia de Poliţie a comunei Băleni.

Publicăm mai jos conţinutul petiţiei în integralitate.

„Vă aducem la cunoştinţă că, începând din luna iulie 2016, in incinta localului cunoscut sub denumirea «Hanul Mare Baleni», au fost organizate diverse petreceri cu caracter privat, atat in interiorul localului cat si in cortul amplasat in curtea acestuia. În urma numeroaselor sesizări telefonice (112 şi Inspectoratul Judetean de Poliţie) adresate de cetăţenii din imediata vecinătate a localuui, răspunsul agenţilor de poliţie a fost că respectivul Local afirmă că are autorizaţie de funcţionare.

Noi, cetăţenii cu domiciliul în zona adiacentă localului mai sus menţionat, respectiv străzile Nicolae Baleanu, Strada Principala Bucuresti-Targoviste si respectiv strada Preot Georgescu, semnatari ai acestei petiţii, după nenumarate nopţi în care nu ne-am putut odihni (între orele 22:00-05:00 în zilele de 21, 27, 29.08.2016 şi 09, 16.09.2016) datorită poluării fonice excesive, suntem forţati să apelăm la sprijinul dumneavoastră în aplicarea legilor şi normelor de convieţuire socială existente.

Funcţionarea localului mai sus menţionat, indiferent dacă este sau nu autorizată, ne impiedică să ne bucurăm de dreptul de proprietate şi dreptul la odihnă (tulburare în posesie). De la locaţia respectivă răsună cu putere în timpul nopţii zgomote, strigăte si larmă, muzică de la difuzoare, intrumente de percuţie si vibraţii la un nivel imposibil de suportat. Suntem hărţuiţi, iar viaţa noastră profesionala, familială şi privată este sever perturbată. In conditiile in care a inceput si anul scolar, copii nostri nu se pot odihni pentru a fi apti la cursuri si sunt puternic afecti de lipsa somnului in performantele lor scolare.

Pe lânga poluarea fonică imposibil de suportat, mai suntem afectaţi si de faptul ca un numar mare de maşini circula si ocupa strada pe timpul de desfasurare a evenimentelor. Marea majoritate a pasagerilor acestor maşini era alcătuită din persoane în stare de ebrietate, foarte zgomotoşi si vulgari.

După cum cunoaşteţi, drepturile noastre cetăţeneşti sunt garantate şi protejate atât de Constituţia României, Art. 52 şi altele, cât şi de Legea 61/1991, cu adăugirile si modificările ulterioare.

Întelegând să ne exprimăm dreptul la viaţă în toate atributele sale, vă adresăm următoarele rugăminţi:

1. În cel mai scurt timp de la data primirii prezentei să faceţi uz de toate căile de atac legale pentru anularea sau retragerea absoluta a autorizaţiei de funcţionare a localului si a cortului, amplasate intr-o zona strict rezidentiala, dacă aceasta există, şi să comunicaţi în scris tuturor părţilor interesate. De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi numărul acesteia, data emiterii si numele persoanelor semnatare, ca să putem face sezizări şi în legatură cu modul în care semnatarii autorizaţiei de funcţionare au analizat si aprobat cererea de autorizare a localului si respectiv a cortului pentru evenimente amplasat in curtea acestuia.
2. Dacă respectivul local si respectivul cort pentru organizarea de evenimente, nu au autorizaţie de funcţionare, vă rugăm să dispuneţi inchiderea acestora şi luarea măsurilor legale care se impun.
3. Vă rugăm să luaţi în considerare şi faptul că lipsa somnului pe un fond sonor exacerbat poate conduce la deteriorări ireversibile ale stării de sănătate a celor ce locuiesc în zona şi să dispuneţi rezolvarea în regim de urgenţă a cererilor de mai sus.
4. Vă rugăm să păstraţi confidenţialitatea în legatură cu numele şi adresele semnatarilor acestei petiţii.
5. Va semnalam ca rezidentii zonei adiacente acestui local, nu au fost niciodata consultati (nu li sa cerut acordul scris) in privinta emiteri unei autorizatii de functionare pentru acest local, conform prevederilor articolului 27 din Normele de aplicare a legii 50/1991 actualizata in 2016″.

Adaugă un Comentariu

*