Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 9, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Piaţă neautorizată în centrul Târgoviştei! Angrosiştii de la 1 Mai s-au mutat pe terenul unui privat

DÂMBOVIŢA: Piaţă neautorizată în centrul Târgoviştei! Angrosiştii de la 1 Mai s-au mutat pe terenul unui privat 

piata privata

Problema nu este că angrosiştii de la Piaţa 1 Mai din Târgovişte s-au mutat pe terenul unui privat, ci că acest privat nu a obţinut până acum autorizaţie de funcţionare pentru piaţa pe care a amenajat-o, nu european, ci mai aproape de Antichitate, din moment ce nu am văzut nici sursă de apă curentă şi nici WC-uri.

Spun unii cunoscători că la mijloc este un influent om de afaceri din oraş, cu… capete de pod cam prin toate partidele şi cu proprietăţi imobiliare fără număr, începând din centrul istoric şi ajungând până la periferie. Rămâne să mai cercetăm în ce măsura gura târgului adevăr grăieşte. Cert este că procedura de autorizare a unei pieţe agro-alimentare durează cel mult o lună de zile… Cu alte cuvinte, a trecut suficient timp ca întreprinzătorul nostru să fii intrat în legalitate. Sursele noastre ne-a informat însă că, în realitate, nici măcar nu a demarat formalităţile pentru autorizare. Conform legii, este nevoie de autorizaţie de construcţie, cu toate avizele pe care le implică aceasta; plan de amplasament; autorizaţie de la Mediu şi de la Direcţia Sanitară Veterinară, plus aviz de la Direcţia de Sănătate Publică.

piata privata 1

Foarte interesant este şi faptul că, deşi acest târg, care s-a organizat ad-hoc în vecinătatea Magazinului Praktiker, după ce Primăria Târgovişte i-a dislocat pe angrosiştii din perimetrul Pieţei 1 Mai pentru a amenaja parcări şi spaţii verzi, funcţionează de mai bine de două luni, autorităţile de control nu s-au autosesizat cu privire la lipsa autorizaţiilor.

Şi, uite aşa, s-a ales Târgoviştea cu o piaţă insalubră chiar în buricul oraşului, în timp ce un „băiat deştept” obţine bani frumoşi pe spinarea comercianţilor de la care încasează chirii, asigurându-le în schimb doar nişte amărâte de tarabe.

Aşteptăm ca instituţiile statului să impună măsurile legale măcar acum, după ce www.incomod-media.ro le-a semnalat problemele existente. Nu de alta, dar legea trebuie să se aplice unitar pentru toată lumea, indiferent de sumele de bani din conturi sau de influenţa pe care o poţi exercita. Altfel, mâine-pomâine, orice proprietar al unei bucăţi de teren printre blocuri, că există şi din aceştia la Târgovişte, ar putea să organizeze câte o activitate economică aşa, de capul lui. Ba chiar să crească lei şi tigri, că este mai exotic!

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Piaţă neautorizată în centrul Târgoviştei! Angrosiştii de la 1 Mai s-au mutat pe terenul unui privat

  1. vasile

    De ce nu este sesizat acest aspect de rânjitul nou viceprimar Stan și de primarul interimar Prisăcaru? N-au ăștia nici o treabă cu problemele târgoviștenilor, vă asigur că acești viceprimari de la Târgoviște sunt în posturile unde se pricep cel mai puțin!

     
  2. Ds

    de parca vechea piata avea autorizatii?

     

Adaugă un Comentariu

*