Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 27, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Picnic cu autorizaţie la Dragomireşti, începând de sâmbătă, 7 iunie 2014

DÂMBOVIŢA: Picnic cu autorizaţie la Dragomireşti, începând de sâmbătă, 7 iunie 2014 

picnic in poiana

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Ciucas inaugureaza sambata – 7 iunie, ora 10:00, «Picnic in Poiana», prima zona de picnic eco din judetul Dambovita, amenajata in zona Coasta-Boldan, comuna Dragomiresti, situata la 10 km de Targoviste, intr-o zona cunoscuta de catre damboviteni si apreciata pentru frumusetea ei.

„Am imbratisat cu inima deschisa aceasta initiativa, prin care dorim sa aratam ca picnicul si relaxarea in mijlocul naturii se pot face protejand in acelasi timp mediul natural, fata de care fiecare dintre noi are o responsabilitate. Suntem bucurosi ca acum, atat dambovitenii, cat si turistii din weekend au posibilitatea sa se relaxeze in natura la un «Picnic in poiana», alaturi de o bere rece Ciucas. Sa inceapa relaxarea!”, a declarat Victor Teiosanu, Brand Manager Ciucas, Stejar si Azuga.

„Ne dorim ca prin acest proiect sa informam si sa sensibilizam autoritatile si populatia din zona, dar si turistii din weekend despre importanta protejarii mediului si despre impactul pe care activitatile de picnic neorganizate le pot avea asupra mediului”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Dupa inaugurare, intreaga amenajare va trece in administrarea Primariei Dragomireşti, care salută iniţiativa Green Revolution si Ciucas de a amenaja un loc civilizat de picnic pentru damboviteni si turistii din zona, pentru ca acestia sa poata petrece la sfarsit de saptamana si nu numai cateva ore placute in aer liber.

„Pe un teren de zece hectare, in zona Coasta Boldan, aceştia vor gasi gratare, foisoare, cosuri de gunoi, toalete ecologice, si ne bucuram ca, incepand din 7 iunie, va trece in administrarea primariei noastre si ne dorim sa beneficieze intreaga comunitatea locala de acest proiect”, a declarat Dragos Vladulescu, primar al comunei Dragomiresti.

Zona de picnic va fi dotata cu 5 foisoare, 5 ansambluri de mese si banci, gratare, cosuri de gunoi, toalete ecologice, indicatoare locatie, pe o suprafata de 10 hectare, toate obiectele incadrandu-se perfect in cadrul natural al zonei.

Zona «Picnic in Poiana» este deschisa tuturor persoanelor care doresc sa organizeze activitati de picnic cu familia sau prietenii, iar intrarea este libera. Scopul este de a determina locuitorii din zona si turistii din weekend sa constientizeze importanta naturii si sa adopte un comportament responsabil fata de mediu.

Utilizatorii viitoarei zone de picnic vor avea de respectat cateva reguli simple:
– Sa depoziteze gunoaiele si resturile menajere in cosurile pentru colectare selectiva;
– Sa arunce tigarile, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse numai in locurile special amenajate’
– Sa aprinda focul doar in zonele amenajate pentru gratar;
– Sa respecte regulile privind accesul masinilor in afara drumurilor publice si a zonelor special amenajate in acest sens;
– Sa protejeze copacii sau arbustii;
– Sa nu hraneasca animalele salbatice;
– Sa nu distruga, modifice sau degradeze panourile informative, marcajele sau indicatoarele.

Adaugă un Comentariu

*