Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Plăiaşu îl pune la zid pe… „Buricul Pământului”, alias Mihail Volintiru!

DÂMBOVIŢA: Plăiaşu îl pune la zid pe… „Buricul Pământului”, alias Mihail Volintiru! 

plaiasu - volintiru

PNL-ştii dâmboviţeni traşi pe linie moartă de preşedintele Mihail Volintiru au început să iasă la atac. Asta, după ce au văzut că rezultatele de la Europarlamentare nu au fost nici pe departe la fel de mari precum zarva produsă de şeful PNL. Trasul săbiilor din teacă şi ruperea tăcerii sunt gesturi fireşti, având în vedere că, până acum, liderul liberalilor a fost lăsat în pace, să-şi arate dibăcia în procesul de reorganizare a partidului.

De altfel, 119 liberali au semnat o scrisoare de protest prin care solicită demiterea lui Volintiru de la conducerea PNL Dâmboviţa, document trimis către Biroul Politic Naţional al PNL, Delagaţia Pemanentă şi Biroul Teritorial Dâmboviţa. Printre semnatari se numără: Gabriel Plăiaşu – fost deputat, Gabriel Grozavu – vicepreşedinte CJ Dâmboviţa, Dănuţ Bădău – primar Pucioasa, Dragoş Paraschiv – fost director Societatea Naţională de Drumuri Dâmboviţa, Nae Victor – fost consilier judeţean, Cornel Coman – primar Pietrari. VEZI AICI PROTESTUL LIBERALILOR!

Public însă, primul răzvrătit este Gabriel Plăiaşu, fost deputat PNL, fost preşedinte intermar al PNL Dâmboviţa, fost director în Ministerul Economiei, destituit de Victor Ponta, pe vremea când PSD şi PNL formau USL! Iată ce a postat astăzi, pe contul său de Facebook, Gabriel Plăiaşu. Citiţi şi trageţi dumneavoastră concluziile!

„Aflu de la prietenii si colegii din partid, precum si de prin presa locală, faptul ca prin partidul din care fac parte, la Dâmbovița, nu este liniște. Este preocupare si o puternica activitate revoluționara, de genul „FA-TE CA LUCREZI”.

N-as muri de grija liderilor mei efemeri care nu-mi arata pentru prima data ca s-au incaltat invers, dar simt nevoia sa-mi fac publice câteva gânduri din dorința ca judecata unora sa fie una dreapta si mai ales, in cunoștință de cauza.

Din păcate, in toamna lui 2012, la Dâmbovița, ne-am trezit pe cap cu o soluție „remarcabila” de conducere prin care s-a urmărit ridicarea din mocirla a unei organizații slabe si nepricepute. Pentru toate acestea, a venit aici chiar BURICUL PĂMÂNTULUI. Om cu experiența electorală si de conducere. Om matur, născut in aerul tare al Pontului Euxin, acolo unde marele Ovidiu si-a regasit spiritul creativ.

Ca dovada ca vrea sa construiască ceva solid, nu a venit cu mana goală. BURICUL PĂMÂNTULUI si-a „instalat” aici temeinic si pe termen lung si familia, dar si tipografia.

S-a înconjurat de un grup de „mari experți” electorali care au fost selectati dupa un dur concurs de „tras limbi in ureche” sau de „folosit cu dibacie a buzelor in zone moi”.

Din cand in cand, BURICUL PĂMÂNTULUI aduna ceata de „LINGA TRAGE” si „PUPA C…” intr-o colocviala Adunare in care propunea teme solide de dezbatere de genul „cine casca primul?”, „ce este flatulatia si cate forme are?” sau „cine da procentu’ al mai mare?”.

Evident ca atat tematica aleasa cat mai ales, profunda autoritate a BURICULUI PĂMÂNTULUI au impus imediat respectul cuvenit.

„Poporul liberal indobitocit” in timp a inceput sa dea semne ca învață alfabetul electoral, ca acasa in pat cu nevasta isi manifesta preocuparea legată de rețeaua electorală si ca in fiecare dimineata in loc de rugaciune, toata lumea scuipa un afis cu Adrian Tutuianu si dovezile de flegma patriotica se prezintă lunar sefilor de zona care la rândul lor, mai pun si ei puțin înainte sa meargă la BURIC.

In a doua etapa, tensiunea si mai ales, atitudinea, au cunoscut o faza superioară. S-a trasat sarcina de partid pentru „protejarea calitatii apei pe care o beau dambovitenii”. Pentru ca a crescut la malul marii, cu apa sarata, plina de alge si de meduze, BURICUL PĂMÂNTULUI ne-a sărit in ajutor. S-a expus mediatic si a facut totul pentru salvarea dambovitenilor. Nu s-a lăsat pana nu a schimbat Consiliul de Administrație de la Compania de Apa si a propus doi salvamari destoinici cu limba lunga, buze fierbinți si cu nisip de la malul marii…..in cap (n-am găsit alta rima).

Dupa lungi povesti cu pistoale cu apa si teme electorale de genul „cat bea Adrian Tutuianu”, ne-am trezit peste noapte in ziua de 25 Mai cand s-au numărat voturi si nu oua.

Deși am invelit clădirile si stalpii cu panze si am pus goarne la Logan, rezultatul a fost marunt, cu mult sub procentele din capul BURICULUI. Pentru o clipa, am crezut ca ne exprimam pe „scari” diferite ca la cutremur. Unul spunea „30%”, electoratul zicea „ia 10%”.
Pana una-alta, la televizor a apărut ca electoratul a grăit adevarul si BURICUL PĂMÂNTULUI a ras de noi.

Dupa un asemenea rezultat epocal, in loc sa-si asume cu bărbație un esec generat in exclusivitate de aroganta, suficientă, obraznicie si mai ales, nestiinta, marele lider liberal, împreuna cu gloata de „limbisti” si „buzisti” nu a scos o iota care sa ne ducă cu gândul la gesturi de scuze si iertare.

Si daca despre BURICEASCA reforma am vorbit, a sosit momentul sa deschidem si notiunea de – criterii.

Fara sa tragă pe nimeni la răspundere prin Târgoviște pentru fabulosul loc IV cucerit cu cazne in noaptea de 25 Mai, a tăiat in carne vie pe alte meleaguri. Asta dupa criteriile știute doar de el.

La Târgoviște l-a iertat pe presedinte, dar si pe ruda prin alianță, deputatul de colegiu dat de mult timp in PARG care la capitolul notorietate locală este realmente umilit de Frații Rădulescu, Gigel-Soferu’ ori „pacuraru-linguraru”. Maretul demnitar nu a răspuns de nimeni si de nimic. Probabil a inteles pe surse ca nu se merita sa umble singur pe strada.

Colegiul 1 Fieni are si el o medie a rezultatelor sub media pe județ a PNL. Si aici măsurile s-au luat dupa criterii sugerate de taria tuicii din Ursei pe anul 2013 sau dupa media cantitatii de lapte pe care au dat-o vacile din Moroieni anul trecut. Foarte bune rezultate intr-un colegiu care a fost mereu in fruntea PNL in Dâmbovița. Nici aici demnitarul nu a scos vreo silaba pe subiect. Probabil cugeta in continuare la rețeaua electorală.

Cert este ca BURICUL PĂMÂNTULUI, tinand cont de REFORMA aplicată, de CRITERIILE lui, de numărul de afise lipite, de gradul de acoperire al clădirilor din oraș cu galben-albastru, de numărul de mașini purtătoare de goarne, s-a declarat nemulțumit si „i-a belit” pe nevolnici. Treaba lui si a „limbistilor” si „buzistilor” din jur penu ca noi, liberalii, am decis ca nu se mai poate!

Gândim ca trebuie sa fim lăsați sa respiram si sa nu mai fim jigniti.  Luați-va expertiza, experiența electorală, neamurile, interesele si plecați de unde ati venit! Ne este jena, scarba si mai ales, rusine de noi ca te-am suportat si am suportat atâta amar de vreme.

Este nevoie de aer proaspăt la PNL Dâmbovița si pentru asta nu avem nevoie de BURICUL PĂMÂNTULUI. Mergi acasa. A inceput sezonul de plaja.

P.S. Despre actualul purtător de cuvânt al PNL cu alta ocazie. Vom vorbi începând cu noiembrie 2012 cand purtătorul de cuvânt al PDL ma admira ca lupt cu BURICUL PĂMÂNTULUI. Eu sunt același si astăzi. El nu mai este. Folosește alte forme de exprimare”, susţine Gabriel Plăiaşu.

Adaugă un Comentariu

*