Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Plângere penală la Poliţie pentru agresiune asupra copiilor în Creşa „Spiriduş” din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Plângere penală la Poliţie pentru agresiune asupra copiilor în Creşa „Spiriduş” din Târgovişte 

cresa spiridus

Poliţiştii târgovişteni fac cercetări într-un dosar de agresiune la Creşa „Spiriduş” din municipiu. Plângerea a fost formulată, în urmă cu aproape două luni, de mămica unui băieţel. Femeia susţine că a identificat pe corpul copilului mai multe vânătăi, motiv pentru care l-a şi mutat de la „Spiriduş”. Săptămâna aceasta, situaţia s-a tensionat din nou în respectiva creşă. Diana Brânduşoiu ne-a relatat că fiica sa, în vârstă de 3 ani şi 9 luni, ar fi fost bătută, joia trecută, de trei îngrijitoare, după ce prietana ei cea mai bună, o copilă de vârstă apropiată, s-a lovit într-o întrecere „care ajunge prima la toaletă”. Şi, completează mătuşa fetiţei, nu este prima dată când se întâmplă ca Yna să fie agresată de îngrijitoare!

„Yna era foarte entuziasmată să meargă la grădi, ea fiind o fetiţă sociabilă, îi place să fie cu copiii. La un moment dat, într-o dimineaţă, acum vreo două luni, a început să plângă că nu mai vrea să meargă fiindcă a bătut-o doamna Clarisa, o îngrijitoare. Vreau să se înţeleagă, nu avem o problemă cu educatoarele, ci cu îngrijitoarele. Bineînţeles, am încercat să purtăm o discuţie cu personalul de la creşă. Nu s-a putut”, povesteşte Camelia Brânduşoiu – mătuşa Ynei.

Până la urmă, femeile au catalogat incidentul ca fiind unul sporadic şi au reuşit să o convingă pe copilă să accepte din nou să meargă la creşă. Când totul părea că ar intra pe un făgaş normal, s-a întâmplat din nou. Joia trecută. Mămica este decisă acum să-şi ducă demersurile până la capăt, fiindcă nu i se pare normal ca nişte angajaţi incompetenţi să-şi bată joc de copii. Va depune plângere atât la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Târgovişte, în subordinea căreia funcţionează creşa, cât şi la Poliţie şi Protecţia Copilului. De asemenea, nu vrea să-şi mute copila într-o altă grădiniţă, fiindcă nu i se pare o soluţie atâta timp cât personalul care agresează copiii rămâne pe loc.

diana si camelia brandusoiu

„Foarte greu am reuşit să o integrez pe Yna, fiindcă îi era frică de această Clarisa. Din cauza faptului că fetiţa mi-a spus ce a păţit, îngrijitoarele au început să se răzbune pe ea, adică îi vorbeau urât. Îi spuneau că este mortăciune, că miroase urât, că are burta grasă. Mi-a mai spus Zna că o trag mereu de păr, că au înţepat-o în mânuţă cu un ac. Doamna coordonator mi-a zis că, dacă nu-mi convine, să-mi iau fetiţa şi să mă duc acasă, că ar trebui să zic merci că mi-a primit-o, fiind creşă de stat. Ultima dată, am înţeles că Yna s-a alergat spre toaletă cu o altă fetiţă, care ajunge prima şi, vezi Doamne, s-au îmbrâncit şi fetiţa respectivă a căzut cu capul de gresie şi a făcut un cucui. Din cauza asta, pe Yna au bătut-o trei îngrijitoare: Clarisa, Mihaela şi Carmen. Mi-a zis că i-au dat în cap, peste ochi, peste picioare. Era vânătă la genunchi. Ea spune că le bate şi pe celelalte fetiţe. Yna a alergat şi s-a pitit în bucătărie şi zice că ar fi apărat-o doamna bucătăreasă”, ne-a relatat Diana.

Am încercat şi noi să discutăm cu coordonatoarea creşei despre toate aceste acuzaţii. Ne-a spus scurt că nu se pune problema că vreun angajat i-ar bătea pe copii şi ne-a trimis la conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială. Marcela Iordache – directorul adjunct al DAS Târgovişte ne-a informat că, după sesizarea primită în luna mai, s-a dispus cercetarea disciplinară a personalului din creşă, însă nu s-a dovedit că cele relatate sunt reale.

„Paralel, am constituit o comisie interdisciplinară formată din reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului, Direcţiei de Sănătate Publică, Poliţia Târgovişte şi Direcţia de Asistenţă Socială, în mare parte psihologi, care au constatat că nu există suspiciune de abuz”, precizează Marcela Iordache.

Dincolo de toate aceste asigurări pe care le dă conducerea DAS Târgovişte, Diana Brânduşoiu şi sora acesteia, Camelia, sunt convinse că în Creşa Spiriduş se întâmplă lucruri ciudate pe care sunt hotărâte să le dea în vileag, chiar dacă acum, spun ele, „o mână o acoperă pe cealaltă”. Ştiu că va fi o luptă dură, dar au puterea să o ducă până la capăt…

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Plângere penală la Poliţie pentru agresiune asupra copiilor în Creşa „Spiriduş” din Târgovişte

  1. Andrei Condurateanu

    Dragi postaci, apreciez ca dumneavoastra luati apararea personalului de la cresa Spiridus. Dar trebuie sa luati in considerare ca personalul din cadrul cresei 90% dintre ei sunt rude + la Directia De Asistenta Sociala . Comisia care a fost efectuata in urma reclamatiilor unor parinti”mai mult de 2 parinti”se poate verifica la politie si adresele transmise la DAS, a constatat ca nu exista o problema cu personalul dar nici cu micutii, persoana care a infiintat comisia nu a luat in calcul ca legea spune ca nu ai voie sa evaluezi un copil fara ca parintele sa fie de fata, mai mult „psiholog” DIN CADRUL COMISIEI care de fapt 15 ani a fost asistent medical pe te miri ce incadrare la DGASPC DB, are tupeul sa evalueze copii, mai sunt informatii din surse ca, comisia cat a fost inauntru in loc sa vada de pe geam reactia copiilor i-au luat in brate si alte cele, e normal ca unui copil cand ii dai atentie el zambeste, sorocul a facut ca dupa ce comisia a iesit copii au inceput sa tipe :))) personalul care se afla in camera copiilor nu au mai asteptat sa plece comisia ne soarta cum spun uni 😀 adevaratele probleme apar din cauza surplusului de copii care dupa lege la grupa mica trebuiesc 7 copiisi maxim 9 dar saracutii erau 19 nenorocirea este ca din 5 ingrijitoare 3 sunt gravide in acea cresa , copii la toate grupele sun aproximativ 45 … asta e realitatea nu mai incercati sa mintiti oameni care citesc acest articol ….. asteptam cu interes rezultatele anchetei care se afla in desfasurare la POLITIE. Cu deosebita consideratie va saluta un parinte care il doare sufletul cand , copilul lui este maltratat fizic si pshihic.

     

Adaugă un Comentariu

*