Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ploile fac ravagii în nordul judeţului! Drumul naţional spre Sinaia a fost blocat de aluviuni

DÂMBOVIŢA: Ploile fac ravagii în nordul judeţului! Drumul naţional spre Sinaia a fost blocat de aluviuni 

ploaie

Autorităţile dâmboviţene au fost la datorie noaptea trecută, fenomenele meteo afectând mai multe localităţi din judeţ. Potrivit Instituţiei Prefectului, s-a acţionat după cum urmează:

1. DN 71 Târgovişte – Sinaia a fost afectat pe o distanţă de 30 ml de aluviunile căzute de pe versanţi care au îngreunat traficul . C.L.S.U. Moroieni şi Secţia DN Târgovişte au acţionat cu utilaje pentru degajarea drumului.
2. În comuna Vişineşti datorită precipitaţiilor abundente au avut loc scurgeri de pe versanţi care au afectat drumurile comunale DC 124 pe o distanţă de 100 ml şi DC 6 pe o distanţă de aproximativ 20 ml care au fost acoperite de aluviuni şi copaci doborâţi. De asemenea datorită debitului foarte mare pe pârâul Cricovul Dulce a fost afectat DJ 710B pe o distanţă de 40 ml în mai multe puncte (pct. Ciobanu, pct.Sorin Laţea, pct.Stan), circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens. Au fost inundate 4 gospodării în satul Sultanu , apele s-au retras urmând a fi evaluate pagubele produse. Pentru restabilirea normalităţii au acţionat Instituţia Prefectului, ISU Dâmboviţa, membrii C.L.S.U. Vişineşti. SGA Dâmboviţa va acţiona pentru curăţarea albiei pârâului Cricovul Dulce cu utilaje de capacitate mare, iar SCLDP Dâmboviţa va acţiona pentru curăţarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ 710B.
3. În comuna Iedera datorită precipitaţiilor abundente au avut loc scurgeri de pe versanţi care au afectat 15 gospodării . Echipajele ISU – detaşamentul de pompieri Moreni si C.L.S.U. Iedera au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor. De asemenea o alunecare de teren a modificat cursul paraului Ruda.
4. În oraşul Pucioasa – cartier Glodeni datorită precipitaţiilor abundente au avut loc scurgeri de pe versanţi şi ieşirea pârâului Bizdidel din matcă care a dus la inundarea unei locuinţe şi a 2 gospodării. Detaşamentul de pompieri Pucioasa a acţionat cu echipaje pentru evacuarea apei, la acest moment situaţia revenind la normalitate.
5. Efectivele Jandarmeriei Montane Dambovita au intervenit pentru evacuarea a 6 persoane aflate in dificultate in zona Padina, unde datorita precipitatiilor abundente, le-au fost inundate corturile si autoturismele. La acest moment persoanele sunt in siguranta.

 

Adaugă un Comentariu

*