Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: PNL-iştilor nu le-a ieşit nimic în şedinţa CJD! Bugetul a trecut, Marin Antonescu a fost salvat de PSD!

DÂMBOVIŢA: PNL-iştilor nu le-a ieşit nimic în şedinţa CJD! Bugetul a trecut, Marin Antonescu a fost salvat de PSD! 

consiliul judetean  2

Cele 72 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost votate pe bandă rulantă. Unii aleşi credeau că o să se întârzie mult şi bine cu ditamai lista, dar nu a fost aşa. Maşina de vot a funcţionat ireproşabil, iar consilierii, fie PSD, fie PNL, fie independenţi, nu au avut prea multe de comentat. Oricum, intenţia reprezentanţilor Marelui Partid Naţional Liberal, de a bloca pe ici, pe colo, unele puncte, nu a avut nicio şansă!

Au existat, de dragul spectacolului, mici contre între preşedintele Adrian Ţuţuianu şi Gabriel Grozavu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care, în alte vremuri, se lăudau reciproc pentru activitatea prestată şi spiritul echilibrat. În politică însă, sentimentele se schimbă uşor!

„Pentru care motiv ţineţi să vă faceţi de râs, domnule Grozavu, astăzi? E grav că aţi stat în Consiliul Judeţean până pe 18 decembrie 2014 şi nu aveţi habar pentru ce aţi încasat salariul”, a replicat Ţuţuianu, după ce Grozavu a anunţat că grupul PNL va vota împotriva unor proiecte de hotărâre. „Măsuraţi-vă cuvintele! Eu n-am jignit pe nimeni. Dacă aveţi impresia că sunt angajatul dumneavoastră, vă anunţ că nu sunt!”, a răspuns Grozavu, care a tăcut în final, deşi se vedea de la o poştă cum fierbe în scaun.

consiliul judetean  1Uşoară împotmolire la votarea punctului 63 – Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al judeţului pe anul 2015 şi estimări 2016-2018. Misiunea ingrată de a anunţa că aleşii PNL nu vor vota i-a revenit lui Jean Popescu, care, blajin, palid, neconvingător, a motivat cu câteva exemple prin care a vrut să arate că primarilor PSD li s-au alocat mai mulţi bani decât celor de la PNL. Ţuţuianu, calm, cu şiretenia de rigoare, le-a spus că poate nu este mulţumitoare alocarea de fonduri dar îi roagă pe consilierii PNL să vină cu soluţii. A încercat să le mai explice că, în viitorul apropiat, se vor găsi oportunităţi pentru suplimentarea bugetului în localităţile cu primarii PNL. Liberalii, având probabil ordin de la conducere să nu voteze, nu au mai zis nici câr, s-au opus până la capăt. Pentru a le demonstra că greşesc prin atitudine, iar gestul lor este extrem de politicianist, Adrian Ţuţuianu a supus la vot fiecare articol în parte, care evident a trecut, unul câte unul. La final, şeful judeţului a punctat că aleşii PNL s-au votat împotrivă absolut ilogic, având în vedere că la mijloc erau şi proiecte pe care anul trecut le-au votat fără probleme.

„Nu doriţi să terminăm proiectele europene. Este încredibil!”, a spus Ţuţuianu.

Au mai apărut tensiuni, dar mai mult aşa, de pierdere a timpului, la punctul 65 – Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Marin Antonescu, unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean. Se vedea clar pe chipurile celor din PNL, în special ale foştilor PDL-işti, că nu prea sunt entuziasmaţi de această mişcare ordonată de centru. Marin Antonescu le-a fost coleg şi le este prieten. Doar liberalul Gabriel Grozavu se arăta vehement, pus pe fapte mari, dar bănuia că s-a angajat într-un război pierdut. Până la urmă, liberalii au cerut pauză cinci minute pentru consultări. De fapt, au vrut să anunţe telefonic conducerea partidului despre situaţia creată, să primească altă indicaţie. Când au intrat din nou în sală, s-a cerut vot secret. A intervenit subprefectul Antonel Jijie care le-a spus că nu este cazul şi că votul la vedere este suficient. În aceste condiţii, PSD şi unii dintre independenţi au votat împotriva proiectului. Aşa că Marin Antonescu a rămas în continuare consilier judeţean şi vicepreşerdinte al CJD. Cu alte cuvinte, poate să-şi ducă mandatul până în 2016, chichiţe juridice să nu mai fie deranjat se tot găsesc. Plus că noua majoritate din CJD funcţionează ireproşabil.

consiliul judetean marin antonescu 2

Răspuns la DÂMBOVIŢA: PNL-iştilor nu le-a ieşit nimic în şedinţa CJD! Bugetul a trecut, Marin Antonescu a fost salvat de PSD!

  1. Nuti

    Jos cu escrocul si mafiotul bosevic securist

     

Adaugă un Comentariu

*