Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Poliţiştii au aplicat amenzi în cuantum de peste cinci miliarde de lei

DÂMBOVIŢA: Poliţiştii au aplicat amenzi în cuantum de peste cinci miliarde de lei 

politia rutiera k

Menţinerea şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică reprezintă obiectivul pe care l-au urmărit cei 1.200 de poliţişti dâmboviţeni care s-au aflat săptămâna trecută în stradă.

Oamenii legii au constatat 85 de infracţiuni de natură judiciară, la regimul silvic, circulaţiei rutiere, armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase şi economico-financiare, dintre care 34 în flagrant delict. De asemenea, au fost controlate 243 de unităţi economice şi au fost efectuate 144 de filtre.

Totodată, poliţiştii au aplicat 2.671 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 557.621 de lei şi au confiscat bunuri a căror valoare se ridică la 20.471 de lei.

252 de amenzi au fost aplicate pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în conformitate cu Legea 61/1991 şi 84 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice, respectiv un număr de 2.173 de amenzi în conformitate cu OUG 195/2002.

Astfel, 556 de conducători auto au fost depistaţi în timp ce se deplasau pe drumurile publice cu o viteză mai mare decât cea prevăzută pentru sectorul de drum tranzitat, iar 8 sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 82 de permise de conducere şi retras 28 de certificate de înmatriculare.

Adaugă un Comentariu

*