Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Poliţiştii au bătut din poartă-n poartă şi au stat de vorbă cu sute de persoane din Răcari

DÂMBOVIŢA: Poliţiştii au bătut din poartă-n poartă şi au stat de vorbă cu sute de persoane din Răcari 

prevenire politie racari k

Poliţiştii de proximitate şi cei de la Răcari au desfăşurat astăzi, 28 august, o campanie de informare a cetăţenilor din localitate, cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe şi anexe gospodăreşti, a înşelăciunilor, precum şi a infracţiunilor comise cu violenţă.

CITEŞTE ŞI: Autorităţile şi fermierii din Răcari caută soluţii pentru a-i opri pe hoţi

Practic, oamenii legii au bătut din poartă-n poartă şi au stat de vorbă cu sute de persoane. Totodată, au fost expuse afişe cu recomandări preventive la intrarea în magazine, în staţiile mijloacelor de transport în comun, în pieţe şi în scările blocurilor.

Recomandări:

– Pentru a preîntâmpina evenimetele negative, adoptaţi un comportament responsabil.
– Evitaţi persoanele irascibile sau aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, nu daţi curs provocărilor acestora.
– Dacă vi se pare că sunteţi urmărit, îndreptaţi-vă spre un grup de persoane sau intraţi într-un magazin şi sunaţi urgent la poliţie.
– Nu atrageţi atenţia persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu privire la valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau la domiciliu.
– Nu proferaţi injurii, întrucât acestea pot duce la declanşarea unor conflicte spontane ce pot degenera în violenţe.
– Nu vă faceţi singuri dreptate folosind violenţa, apelaţi mai bine la instituţiile abilitate, apelând cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Adaugă un Comentariu

*