Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Poliţiştii dau de pământ cu traficanţii de alcool şi produse alimentare

DÂMBOVIŢA: Poliţiştii dau de pământ cu traficanţii de alcool şi produse alimentare 

politia 2 - camion

368 de poliţişti dâmboviţeni din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat în acest week-end pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

„În cadrul acţiunilor, au fost verificaţi 100 agenţi economici şi 1.010 mijloace de transport. Poliţiştii au aplicat 642 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 119.716 de lei şi au constatat 16 infracţiuni”, precizează IPJ Dâmboviţa.

De departe, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind amendaţi pentru abaterile comise 493 de participanţi la traficul rutier.

Totodată, au fost aplicate 94 de amenzi pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică şi 31 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, ca măsură complementară, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare depăşeşte 24.976 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, precum şi alte produse.

Exemple:

  • Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, au oprit pe strada Gării din localitate, o autoutilitară condusă de un cetăţean libanez, de 37 de ani, din oraşul Breaza. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta transporta 500 de kilograme de carne de pui, 200 de kilograme de peşte congelat şi 100 de kilograme de caşcaval, fără documente justificative de provenienţă. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului, iar produsele, în valoare totală de 8.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
  • Pe strada Laminorului din municipiul Târgovişte, a fost depistată o femeie, de 59 de ani, din judeţul Sibiu, în timp ce transporta cantitatea de 631 de litri de băuturi alcoolice, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Poliţiştii au întocmit dosar penal, iar întreaga cantitate de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Adaugă un Comentariu

*