Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 18, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Pompierii au efectuat controale drastice în supermarket-uri

DÂMBOVIŢA: Pompierii au efectuat controale drastice în supermarket-uri 

Sursa foto: d.ibtimes.co.uk

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa a derulat, în ultimele zile, acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate normele de apărare împotriva in cendiilor la nivelul supermarket-urilor, care sunt frecventate, în această perioadă, de un număr mare de persoane. Pentru neconformităţile constatate, s-au aplicat cinci amenzi, în valoare de 8.500 de lei, şi două avertismente. De asemenea, au fost înlăturate în timpul controlului 10 nereguli.

Totodată, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Controalele au vizat:
– verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
– verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
– asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
– reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

Pentru perioada următoare, ISU “Basarab I” Dâmboviţa va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

Adaugă un Comentariu

*