Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Pompierii militari au defilat de ziua lor cu tehnica din dotare

DÂMBOVIŢA: Pompierii militari au defilat de ziua lor cu tehnica din dotare 

parada pompieri 6

Ziua Pompierilor din România a fost cinstită cum se cuvine şi în municipiul Târgovişte. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I a organizat o serie de acţiuni dedicate celor care se luptă cu focul.

Ieri, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, s-a desfăşurat un ceremonial militar-religios la care au luat parte, alături de comanda ISU Dâmboviţa, IPS Nifon Mihăiţă – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei; Ioan Marinescu – prefectul judeţului; şefi de instituţii şi numeroşi cetăţeni.

Pentru prima dată, pompierii militari au defilat cu tehnica folosită la intervenţii. Şeful ISU Dâmboviţa, col. Mirel Pietreanu, în cuvântul său, a vorbit despre istoria pompierilor români şi despre memorabila bătălie de pe Dealul Spirii, când, acum 167 de ani, pompierii conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu şi-au vărsat sângele în înfruntarea cu oştirea otomană venită în Bucureşti pentru a spulbera mişcarea revoluţionară de la 1848. Nu a lipsit din mesajul comandantului o scurtă incursiune prin activitatea militarilor ISU Dâmboviţa pe frontul salvării de vieţii şi bunuri.

Înainte de defilarea trupelor de pompieri şi a tehnicii de intervenţie, colonelul Mirel Pietreanu a premiat serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Dâmboviţa, cât şi pe micuţii care activează în cercurile „Prietenii Pompierilor”.

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

parada pompieri 2 parada pompieri 3 parada pompieri 4 parada pompieri 5 parada pompieri 1

 

Adaugă un Comentariu

*