Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Prefectul Antonel Jîjîie vrea să exercite un control de legalitate mai serios

DÂMBOVIŢA: Prefectul Antonel Jîjîie vrea să exercite un control de legalitate mai serios 

antonel j]j]ie 1

Antonel Jîjîie a fost învestit astăzi, 19 februarie 2016, în funcţia de prefect al judeţului Dâmboviţa, după ce ieri Guvernul Cioloş a demis mai mulţi reprezentanţi în judeţe, între care şi pe Ioan Marinescu de la Dâmboviţa. Ceremonia de învestitură a fost condusă de Constantin Mihart – director general al Direcţiei Generale pentru Controlul şi Îndrumarea Instituţiilor Prefectului. Au participat şefii instituţiilor publice deconcencentrate, oameni politici şi parlamentari.

Jîjîie a spus că va încerca să ţină Instituţia Prefectului în afara politicului şi că va manifesta o atitudine echidistantă şi egală faţă de toate partidele politice. De asemenea, noul prefect al judeţului Dâmboviţa şi-a fixat ca obiectiv exercitarea unui control de legalitate mai serios pe actele emise de administraţiile publice, întrucât a constat că există numeroase derapaje. Totodată, se va concentra pe definitivarea procesului de retrocedare, mai ales că „primarii sunt cu gândul la alegeri şi mai puţin la restituiri”.

Fostul prefect al judeţului Dâmboviţa – Ioan Marinescu a ţinut să precizeze că alegerea făcută de Guvernul Cioloş i se pare una foarte bună, întrucât Antonel Jîjîie este un profesionist care merita această funcţie. Antonel Jîjîie a îndeplinit până acum funcţia de subprefect al judeţului Dâmboviţa. În trecut a fost şi secretar general al Prefecturii, fiind la un moment dat îndepărtat pe criterii politice. A câştigat  însă procesul şi a revenit pe funcţie.

Adaugă un Comentariu

*