Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Prefectul Ioan Marinescu este mulţumit cum au intervenit drumarii noaptea trecută

DÂMBOVIŢA: Prefectul Ioan Marinescu este mulţumit cum au intervenit drumarii noaptea trecută 

zapada 2

Judeţul Dâmboviţa a trecut cu bine peste prima avertizare COD PORTOCALIU din această iarnă. Potrivit prefectului Ioan Marinescu, noaptea trecută, s-a acţionat eficient, astfel că nu au existat blocaje în trafic. S-a circulat în condiţii de iarnă, însă traficul nu a fost unul de coşmar.

„Aş vrea să putem trece peste toată iarna, aşa cum am făcut-o în ultimele ore. Cred că ne-am mobilizat bine. După cum ştiţi deja, am decis ca maşinile să nu urce în zona montană decât în grupuri şi sub supravegherea jandarmilor. Nu ne putem permite să avem situaţii complicate. Avem 200 de turişti în Bucegi, iar alţi 100 au plecat spre casă, conduşi de jandarmi”, a declarat prefectul Ioan Marinescu.

tutuianu - marinescuÎn acest moment, nu sunt probleme nici pe drumurile judeţene. Cel puţin deocamdată, firmele care acţionează pentru deszăpezire şi-au făcut treaba, spune preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu. La această oră se acţionează în continuare pentru înlăturarea zăpezii şi lărgirea căilor rutiere.

Materialele antiderapante care sunt acum în stocul Societăţii de Lucrări Drumuri şi Poduri ajung pentru o lună de zile, însă stocurile sunt refăcute constant. Este vorba despre 4.500 de tone de nisip şi 1.500 de tone de sare. De asemenea, Sucursala Drumuri Naţionale Dâmboviţa are în depozite 972 de tone de sare şi 859 de tone de nisip.

Judeţul Dâmboviţa se află până la ora 18:00 sub COD GALBEN de ninsoare şi viscol.

Adaugă un Comentariu

*