Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Prefectul Ioan Marinescu, trei ore între necazurile cetăţenilor

DÂMBOVIŢA: Prefectul Ioan Marinescu, trei ore între necazurile cetăţenilor 

audiente prefect dambovita 1

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a avut ideea de a invita presa să participe la audienţele pe care le organizează şi la care vin, de obicei, oameni cu probleme diverse. De la litigii funciare, ceartă pe răzoare, reclamaţii la adresa primarilor, secretarilor sau altor tipuri de funcţionari, până la solicitarea unui loc de muncă sau acuze aduse justiţiei, care, în opinia petiţionarilor, nu s-a implicat suficient sau nu le-a făcut dreptatea pe care ei ar fi dorit-o. Cu toţii aşteaptă de la reprezentantul Guvernului în teritoriu rezolvare fulger. De cele mai multe ori, cazurile puse pe tapet de cetăţeni nu stau în puterea prefectului, care ia act de cele prezentate, caută eventuale soluţii şi, după caz, le înmânează spre soluţionare altor instituţii.

Sunt oameni care stau tot timpul pe la uşa Prefecturii. Unii îi numesc reclamagii de profesie, fiindcă au tot timpul în buzunar câte o nemulţumire, găsesc până şi în aer o neregulă sau o nedreptate. Prefectul, împreună cu echipa de consilieri, trebuie să-i asculte de fiecare dată, să îi îndrume, să le acorde sfaturi şi răspunsul legal, în scris, în termen de maximum 30 de zile.

Astăzi, au aşteptat să intre în audienţă cetăţeni din aproape toate colţurile judeţului. Au prodominat litigiile funciare. De la Băleni, au venit pentru a cere sprijin prefectului doi cetăţeni, stăpâni de teren doar în acte. Oamenii susţin că, de 20 de ani, sunt purtaţi pe drumuri de autorităţile de la Finta, care le recunoaşte dreptul de proprietate asupra unor suprafeţe dar nu au unde să-i pună în posesie. De la an la an, li s-a tot promis că problema se va rezolva, dar până acum nimic. Mai în glumă, mai în serios, unul dintre bălenarii prejudiciaţi a spus că, dacă nu se găseşte pământ nici la Băleni, nici la Finta, acceptă la Nana!

audiente prefect dambovita 3

Un tânăr din satul Cucuteni a venit pentru prima dată în audienţă la Prefectură. Nicuşor Niţu a adus un memoriu semnat de peste 60 de consăteni care cer ca satul lor, din vârful dealului, ce ţine administrativ-teritorial de Moţăeni, să treacă de oraşul Fieni. Dacă nu se poate toată aşezarea, măcar o parte, cea mai apropiată de Fieni, care, spune reprezentantul localnicilor, nu dispune de drumuri ca lumea, nici de apă, canalizare etc. Sunt, de fapt, uitaţi! Siuaţia este complicată aici, fiind vorba de referendum local, hotărâri de Guvern etc. Totul a rămas în analiză. Numai dorinţa oamenilor pare să fie, deocamdată, fermă.

L-am întâlnit la audienţa organizată de prefect şi pe Gheorghe Oprea, un luptător pe tărâmul civismului şi al respectării dreptăţii. Omul a avut probleme multiple cu aplicarea defectoasă a legii, cu jocuri de interese, abuzuri etc. Gheorghe Oprea, ca să nu mai poată fi dat la întors şi să fie considerat un novice în ştiinţa codurilor penale şi civile, a avut ambiţia de a se înscrie la Facultatea de Drept. Acum, la 65 de ani, este student în anul 4. Astăzi, a venit la prefect pentru a reclama abuzuri petrecute la Casa de Pensii. I-a mărturisit că, din cauza funcţionarilor de acolo, a pierdut nişte ani de muncă care nu au fost luaţi în calculul veniturilor sale. Cazul a intrat în atenţia lui Ioan Marinescu.

A mai trecut prin audienţă şi nea Diţă, de la Runcu. Vechi în meseria asta de a purta reclamaţii în buzunar. Funcţionarii Prefecturii spun că bătrânul este mai tot timpul pe uşile instituţiei cu tot felul de probleme, cele mai multe legate de pământ, proprietate, acte de vânzare, închiriere, pe care el, suspicios, le găseşte mereu în neregulă.

De cele mai multe ori, cetăţenii pleacă nemulţumiţi de la Prefectură fiindcă nu li se rezolvă problemele pe loc. Când aud că li se dau termene de soluţionare oftează lung. Ioan Marinescu are o misie dificilă. În primul rând, nu este uşor să ţină în picioare încrederea oamenilor în instituţiile statului. Şi, în al doilea rând, este greu să-i convingi pe cetăţenii care vin cu diferite probleme că nu au dreptate sau că pentru necazul lor s-au cam epuizat toate soluţiile de rezolvare.

Astăzi, la audienţa acordată de prefectul Ioan Marinescu a asistat şi un grup de studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Valahia. Tinerii au văzut cu ochii lor că legea, oricât ar fi de bună, nu poate mulţumi toate părţile. Una pierde. De obicei, aceea porneşte în calvarul audienţelor sperând că, până la urmă, i se va face dreptate.

audiente prefect dambovita 2

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Prefectul Ioan Marinescu, trei ore între necazurile cetăţenilor

  1. Neacşa Nicolae

    D-L PREFECT IOAN MARINESCU ESTE REPREZENTUL GUVERNULUI ÎN JUD.DÂMBOVIŢA,CARE SE IMPLICĂ ŞI PERSONAL ÎN REZOLVAREA PROBLEMELOR CETĂŢENILOR DIN TERITORIU.PERSONAL AM FOST ÎN AUDIENŢĂ LA DOMNIA SA ŞI AM REZOLVAT O PROBLEMĂ CE DURA DE DOI ANI!AR FI EXCELENT DACĂ AUDIENŢELE AR FI FĂCUTE ÎN CONTINUARE ,CU PRESA DE FAŢĂ,AVÂND GARANŢIA REZOLVĂRII PROBLEMELOR, ASIGURATĂ!

     

Adaugă un Comentariu

*