Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Prefectul Marinescu promite să rezolve problemele de la Spitalul Judeţean

DÂMBOVIŢA: Prefectul Marinescu promite să rezolve problemele de la Spitalul Judeţean 

prefectura dambovita

Problemele medicale au constituit tema principală a discuţiilor pe care prefectul judeţului Dâmboviţa – Ioan Marinescu le-a angajat în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic. Prefectul s-a arătat supărat pentru că directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Sorin Stoica, a lipsit de la întâlnire, ba chiar a afirmat că, dacă o să se mai întâmple, se va supăra rău!

A lipsit şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, deşi s-a vorbit despre criza de medici şi asistenţi de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi despre neajunsurile cauzate de durata mare de aşteptare a pacienţilor. Toată lumea a recunoscut că mai sunt multe de făcut pentru îmbunătăţirea condiţiilor de la UPU. Problemele pleacă de la lipsa de personal, conduită şi se ajunge la numărul mare de solicitări zilnice, peste 200 de persoane care cer asistenţă medicală de urgenţă. Prefectul Ioan Marinescu a promis că se va implica, va discuta cu toţi factorii responsabili, astfel încât, în cel mult o săptămână, situaţia să fie rezolvată.

CITEŞTE ŞI: „Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Dâmboviţa funcţionează cu 95 de angajaţi în minus”

În cadrul întrunirii, reprezentanţii pensionarilor nu au ridicat prea multe probleme legate de sănătate. Au cerut lămuriri cu privire la cardurile de sănătate şi au mai întrebat dacă este normal ca un medic din policlinica de stat să te îndrume către cabinetul privat, unde tot el profesează, invocând motivul că nu mai are timp de consultaţii. Prefectul a solicitat ca atunci când există astfel de reclamaţii să se vină cu argumente clare, inclusiv cu numele celui incriminat.

Ioan Marinescu şi-a exprimat dorinţa ca astfel de întâlniri să se poarte deschis, cu cărţile pe masă, cu probe, argumente şi soluţii, iar dialogurile bazate doar pe generalităţii şi teorie goală să fie eliminate.

spitalul judetean targoviste 1

Adaugă un Comentariu

*