Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Victor Ponta inaugurează la Târgovişte primul campus universitar construit în România ultimilor 25 de ani

DÂMBOVIŢA: Victor Ponta inaugurează la Târgovişte primul campus universitar construit în România ultimilor 25 de ani 

Foto: showmine.ro

Vineri, 24 octombrie, se va inaugura la Târgovişte Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară din cadrul Universităţii Valahia. Practic, este vorba despre finalizarea primei etape a lucrărilor de construcţie a Campusului Universitar, primul construit în România de o universitate de stat, după revoluţia din decembrie 1989. Pentru etapa a doua de dezvoltare a campusului din zona Dedeman, Universitatea Valahia va avea nevoie de şase milioane de euro, finanţare ce va trebui acoperită în cea mai mare parte tot din fonduri europene nerambursabile

La evenimentul de vineri va participa premierul Victor Ponta, care a alocat anul acesta 5 milioane de lei Universităţii valahia, bani care au fost utilizaţi pentru definitivarea lucrărilor la clădirile facultăţii de inginerie din campusul de la Târgovişte şi pentru căminul studenţesc care se construieşte în campusul de la Alexandria.

Noul sediu al Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară a fost construit cu finanţare europeană in valoare de peste 13 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

În configuraţia actuală, I.C.S.T.M. are în componenţă 15 centre de cercetare, în care îşi desfăşoară activitatea peste 200 de cadre didactice, 21 de persoane cu grad de cercetare cu normă întreagă, precum şi doctoranzii universităţii. Activitatea Institutului este concretizată prin implementarea a peste 50 de proiecte internaţionale şi 400 de proiecte naţionale în domenii fundamentale ale cercetării.

Adaugă un Comentariu

*