Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Preşedintele CJD ţine sub observaţie toate şantierele deschise în judeţ. FOTO

DÂMBOVIŢA: Preşedintele CJD ţine sub observaţie toate şantierele deschise în judeţ. FOTO 

titu 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vrea să-şi petreacă cea mai mare parte a timpului dedicat problemelor administraţiei pe şantierele din judeţ. Miercuri – 1 aprilie, s-a mai scurs un episod din filmul acestei activităţi de inspecţie a unor investiţii aflate în curs de derulare în mai multe localităţi.

Prima oprire, la Conţeşti. Comună frumoasă, păstorită cu talent, dăruire şi hărnicie de primarul Marian Alexandru. Edilul, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, au vizitat şcoala din Conţeşti, aflată într-un proces de extindere şi modernizare, şi Căminul de Bătrâni de la Mereni. Şcoala, după cum a spus Marian Alexandru, va fi gata într-o lună de zile. Practic, în toamnă elevii din sat vor păşi într-o instituţie nouă.

contesti 4

Următoarea ţintă a incursiunii lui Adrian Ţuţuianu a fost comuna Tărtăşeşti. Şi aici, prin alocări suplimentare prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2014, se reabilitează şi se modernizează şcoala generală din localitate. Aşezământul de învăţământ va dispune şi de o sală de sport. Valoarea totală a proiectului este de 4,4 miloane de lei.

tartasesti 1

S-a mers apoi, din nou la Potlogi, unde, la ultima vizită întreprinsă pe şantierul de restaurare a Palatului Brâncovenesc, preşedintele Ţuţuianu nu prea a fost mulţumit de ceea ce a găsit, mai ales în problemele legate de proiect unde existau multe neconcordanţe şi divergenţe. Adrian Ţuţuianu nu a fost nici miercuri entuziasmat de situaţie.

„Suntem relativ în grafic și continuăm să avem probleme cu punerea de acord a tuturor părților implicate în realizarea proiectului. Adică, proiectantul inițial sinergetic, consultanții, constructorul, Ministerul Culturii. Mâine, avem convocată pe teren toată unitatea de implementare a proiectului și vin cei de la minister ca să pună avizul pe propunerile noastre de soluții, în special legate de clădirea principală unde avem nevoie să realizăm punerea în valoare a Palatului Potlogi și unde vom vedea care sunt soluțiile de recondiționare a ceea ce era odată. Nu există concurs suficient din partea proiectantului care și-a încasat banii când a predat proiectul iar pe teren apar situații care necesită întotdeauna un aviz al proiectantului”, a spus Ţuţuianu.

palat potlogi 3Călătoria a continuat la Titu. În oraşul cu cel mai mare avânt economic din judeţ se lucrează din plin la noua staţie de epurare. Valoarea totală a proiectului derulat prin Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa este de 15 milioane de lei. Se speră ca în vară totul să fie gata. Şi a mai apărut o mulţumire pentru autorităţi şi cetăţeni. Săptămâna viitoare se va semna ordinul de începere a lucrărilor de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în satele Sălcuţa, Plopu, Fusea, Hagioaica, zona Atârnaţi, în Titu Târg şi în Titu Nou.

Ultima oprire a preşedintelui Adrian Ţuţuianu a fost la Găeşti. Şi aici s-a inspectat obiectivul staţie de epurare,s-au mai dat sfaturi, soluţii şi termene.

titu 2 tartasesti 2 potlogi 2 potlogi 1 contesti 1 gaesti 2 gaesti 1 gaesti 3 contesti camin mereni 2 contesti 5 scoala contesti 3

Adaugă un Comentariu

*