Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Preşedintele executiv al PSD a pierdut trenul spre şefia CA al Companiei de Apă!

DÂMBOVIŢA: Preşedintele executiv al PSD a pierdut trenul spre şefia CA al Companiei de Apă! 

consiliul local targoviste

Şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte de astăzi, 26 noiembrie 2015, nu a fost lipsită de tensiuni, discuţii în contradictoriu şi acuze, astfel că a durat vreo patru ore bune până ce aleşii au discutat cele 19 puncte înscrise pe ordinea de zi, plus trei proiecte suplimentare, între care unul ce privea Compania de Apă Târgoivşte Dâmboviţa, unde s-a iscat, săptămâna aceasta, un scandal de toată pomina.

Practic, Executivul a cerut consilierilor să mandateze reprezentantul Municipiului Târgovişte în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania de Apă să voteze, ca acţionar majoritar, pentru completarea Consiliului de Administraţie cu doi membri, urmare demisiei preşedintelui Adrian Simion şi încetării mandatului lui Corneliu Chiţulescu. De asemenea, trebuia împuternicit să-l voteze în AGA pe noul preşedinte al CA de la CATD. Conform procedurii, cei doi membri au fost aleşi dintre persoanele care au trecut prin filtrul firmei de recrutare şi votaţi rând pe rând de aleşii târgovişteni. Atât Corneliu Chiţulescu, cât şi Corneliu Tăbârcă au întrunit numărul de voturi pentru a putea fi membri în Consiliul de Administraţie de la Compania de Apă.

Cărţile păreau deja făcute. Cu noii membri, Consiliul de Administraţie ar fi putut să-i demită, luni – 30 noiembrie, pe cei şapte directori ai Companiei de Apă, aşa cum a solicitat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu şi primarul interimar al municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan. Numai că, surpriză! PSD a întins prea mult coarda şi l-a votat pe Florin Grad – preşedinte executiv al partidului şi singurul membru în CA al CATD care a fost de acord marţi cu demiterea directorilor – drept viitor preşedinte al Consiliului de Administraţie al CATD. Prin urmare, când s-a ajuns la votul final, proiectul de hotărâre a căzut la vot! Mai precis, la un vot, cel al PSD-istului Andrei Albu!

Prin urmare, situaţia de la Compania de Apă este acum şi mai încâlcită, pentru că, între timp, li s-a cerut public şi membrilor Consiliului de Administraţie, cinci la număr, să-şi prezinte demisiile. Solicitarea a venit din partea fostului viceprimar al Târgoivştei – Ciprian Prisăcru, care îi acuză de lipsă de comunicare.

„Aceşti oameni care ne reprezintă în Consiliul de Administraţie ar fi trebuit să vină să ne spună, din timp, ce se întâmplă, ce probleme sunt şi înţeleg că sunt unele grave. Ei sunt cureaua de transmisie dintre Consiliul Local Municipal şi Compania de Apă. Noi, ca acţionar majoritar, avem responsabilităţi, nu doar să privim cum se prăbuşeşte Compania de Apă. Le cer public să-şi dea demisia”, a spus Ciprian Prisăcaru.

La rândul său, primarul interimar Cristian Stan a precizat că este de acord cu solicitarea, însă în acest moment depinde de Consiliul de Administraţie să rezolve situaţia care există la Compania de Apă, în virtutea faptului că doar până pe 7 decembrie se mai pot face cereri de plată în cadrul proiectelor derulate cu fonduri europene. Practic, toate lucrările ce rămân nefinalizate la sfârşitul acestui an vor trebui să fie suportate din bugetul Companiei de Apă şi duse la bun sfârşit până la 30 iunie 2016, altfel operatorul de apă va trebui să înapoieze Uniunii Europene toţi banii primiţi, respecitv 140 de milioane de euro! Cu alte cuvinte, ar trebui trecut acest hop şi apoi, în luna ianuarie, membrii Consiliului de Administraţie pot fi demişi.

Adaugă un Comentariu

*