Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Preşedintele Georgică Dumitru şi alţi lideri ALDE au demisionat! „Partidul a fost confiscat”!

DÂMBOVIŢA: Preşedintele Georgică Dumitru şi alţi lideri ALDE au demisionat! „Partidul a fost confiscat”! 

demisii alde 1

Georgică Dumitru a demisionat astăzi din funcţia de preşedinte al ALDE Dâmboviţa. Fostul lider al liberalilor şi democraţilor din judeţ nu pleacă singur din partid, ci împreună cu mai mulţi membrii ai echipei de conducere, respectiv: primvicepreşedinţii Cătălin Olteanu şi Aurel Diamandi, copreşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei – Cristina Sima şi preşedintele tinerilor – Adrian Moacă. Cu toţii s-au declarat dezamăgiţi de ceea ce s-a întâmplat la vârful partidului.

„Ultimele evenimente care s-au petrecut în ALDE m-au determinat să iau această hotărâre, plecând de la faptul că i s-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin, nestaturar, fără niciun argument solid, apoi excluderea lui din partid, la fel, nestaturar. Excluderea altor colegi din partid fără niciun fel de argument care să justifice această măsură… Toate acestea m-au determinat şi pe mine să plec din această formaţiune politică.

Partidul a fost, din punctul meu de vedere, confiscat de o mână de oameni care n-au alt interes decât cel material. Ca atare, decizia mea este clară, fără echivoc. Mă voi alătura noului proiect politic al lui Daniel Constantin: Pro România. Cât îi priveşte pe colegii din ALDE, fiecare are libertatea de a alege, de a rămâne sau a-şi da demisia. Vom vedea ce ne va rezerva viitorul”, a precizat Georgică Dumitru.

georgica dumitruCum am spus, astăzi, deja şi-au scris demisiile încă patru lideri ALDE Dâmboviţa: Cătălin Olteanu, Aurel Diamandi, Cristina Sima şi Adrian Moacă. Aurel Diamandi a anunţat că va fi urmat şi de cei şase vicepreşedinţi ai Organizaţiei ALDE Târgovişte, pe care a condus-o până acum.

  • „În ALDE au fost maziliţi liderii fostului PC. Lucrurile nu aveau de ce să continue. Nu sunt nici naiv, nici visător să cred că noul proiect politic va fi lipsit de jocuri de culise. Vom vedea” – Aurel Diamandi.
  • „Îmi dau demisia astăzi, alături de domnul Georgică Dumitru. Am plecat împreună într-un proiect politic în 2008, am fost alături de domnul Dumitru şi îi voi fi alături în continuare. Nu m-a dezamăgit. Cred că noul proiect politic demarat de Daniel Constantin va fi unul serios, cum a fost Partidul Conservator. Cu siguranţă, foarte multe organizaţii locale ALDE ni se vor alătura. Mizez că organizaţiile fostului PC vor fi alături de noi. Am avut aceleaşi idei, aceleaşi proiecte şi nu ne-am dezamăgit unii pe alţii” – Cristina Sima.
  • „Am crezut în ALDE. Am crezut că va fi o alternativă la ceea ce exista pe eşicherul politic naţional şi judeţean la momentul respectiv. Din păcate, lucrurile nu au stat aşa cum am crezut noi, cei care veneam din fostul Partid Conservator. Ulterior, am realizat că s-a urmărit de la început o preluare prin forţă şi nu mă mai regăsesc în această formulă. Este trist că un partid care avea toate premisele să ajungă a treia forţă politică în România este în situaţia ca deciziile să fie luate doar de două persoane. O să vedeţi că ALDE nu va mai fi ceea ce a fost şi probabil îşi va încheia parcursul în Parlament la sfârşitul acestui mandat” – Cătălin Olteanu.

Adaugă un Comentariu

*