Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Prima pădure JYSK din lume se plantează în comuna Şotânga!

DÂMBOVIŢA: Prima pădure JYSK din lume se plantează în comuna Şotânga! 

JYSK - PFBRo

Pe 18 noiembrie, la Şotânga, în judeţul Dâmboviţa, compania daneză JYSK şi „Plantăm fapte bune în România” vor împăduri 6 hectare, reprezentând o fostă haldă de cărbune (5 ha) şi un teren cu sol sărăcăcios (1 ha). Acţiunea va fi posibilă prin implicarea financiară exclusivă a JYSK. Acest proiect de responsabilitate socială demarat în Dâmboviţa va continua şi în următorii ani, întrucât JYSK şi-a propus să împădurească, alături de PFBRo, câteva zeci de hectare. Proiectul de intitulează „Pădurea JYSK – începutul unei tradiții”.

„Aproximativ 20% din efectul de seră este cauzat de defrișările și incendiile de pădure care au dus la scăderea terenului împădurit în toată lumea. De aceea, în cadrul grupulului JYSK Nordic a existat o preocupare constantă pentru folosirea unor materii prime prietenoase cu mediul și pentru păstrarea zonelor împădurite. De exemplu, mobilierului de grădină din lemn, una dintre cele mai importante categorii de produse din gama noastră, este în proporție de 80% certificat FSC. Această certificare atestă faptul că mobilierul provine din păduri în care nu se taie mai mult lemn decât se poate reproduce în mod natural. Mergem mai departe și susținem plantarea primei păduri JYSK din lume, în localitatea Șotânga din județul Dâmbovița”, a declarat Alex Bratu – country manager JYSK România.

Voluntarii interesați să participe la activitățile din 18 noiembrie, se pot înscrie AICI (din meniu se alege ”Implică-te”, apoi ”Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente).

„Ne dorim ca fiecare plantație pe care o sădim să spună o poveste. JYSK s-a alăturat demersului nostru curajos, iar pentru data de 18 noiembrie le promitem o poveste de neuitat, o poveste despre voluntari, puieți, unelte, muncă și voie bună”, a declarat Simona Camburu – coordonator Fundrasing PFBRo.

Adaugă un Comentariu

*