Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Corbii Mari a inaugurat trei grădiniţe într-o singură zi! FOTO

DÂMBOVIŢA: Primăria Corbii Mari a inaugurat trei grădiniţe într-o singură zi! FOTO 

inaugurari corbii mari 1

Ionuţ Bănică, actualul primar al comunei Corbii Mari, din judeţul Dâmboviţa, demonstrează zi de zi concetăţenilor săi că promisiunile lansate în campania electorală din 2016 nu au fost vorbe aruncate în vânt, ci proiecte care prind contur. De joi, 19 octombrie 2017, preşcolarii din localitate beneficiază de trei grădiniţe moderne şi dotate ca la carte. Două în satul Ungureni şi una, realizată aproape de la zero, în Petreşti.

gradinita corbii mari 2

La inaugurări, au fost prezenţi alături de edilul Ionuţ Bănică senatorii Adrian Ţuţuianu, şi Titus Corlăţean şi deputatele Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Carmen Holban. Demnitarii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, aşa cum este tradiţia la români.​

gradinita corbii mari 1

Procesul de reabilitare şi modernizare al imobilelor din Ungureni a fost declanşat la sfârşitul lunii iunie 2017. Cele două instituţii de învăţământ preşcolar dispun acum de clase moderne, grupări sanitare în interior, încălzire centrală, vestiare, mobilier nou şi material didactic. Fondurile investite au venit prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În cele două grădiniţe vor deprinde tainele învăţăturii 90 de copii.

inaugurari corbii mari 3

„Ne bucurăm că am reuşit să ducem la bun sfârşit aceste obiective care aveau mare nevoie de reabilitare şi modernizare, de transformare în spaţii de educaţie aşa cum se cere într-un stat civilizat. Am fost sprijiniţi în demersurile noastre de a obţine fonduri pe PNDL de preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, şi de ceilalţi demnitari PSD, şi, iată, că a ieşit ceva minunat de care să se bucure copiii noştri. Lucrările de reabilitare şi moderrnizare sunt de calitate, executate în timp optim, astfel încât preşcolarii din Ungureni să se poată bucura de condiţii de educaţie şi petrecerea timpului deosebite”, a precizat Ionuţ Bănică.

inaugurari corbii mari 2La Grădiniţa nr 1 valoarea investiţiei a fost de 328.000 de lei, iar la grădiniţa nr 2 – de 464.000 de lei. De apreciat faptul că edilul de la Corbii Mari a reuşit să scoată la liman şi grădiniţa din satul Petreşti, despre care oamenii locului spuneau, până să vină Bănică la Primărie, că nu mai întrevăd şanse să fie terminată. Lucrările la acest obiectiv cu finanţare de la Banca Mondială fuseseră demarate în 2013 şi întrerupte brusc. În 2016, Ionuţ Bănică a repornit motoarele pentru această investiţie.

gradinita corbii mari 3

„Este o mândrie a noastră faptul că am definitivat lucrările şi la această grădiniţă care, doi ani de zile, din diverse motive invocate de fosta conducere a primăriei, a stat în părăsire, şantier închis. În afară de fondurile primite de la Banca Mondială, administraţia publică locală a alocat bani şi pentru amenajarea unui teren de handbal pe bază de tartan, împrejmuit şi dotat cu tot ceea ce trebuie pentru practicarea acestui sport iubit în localitatea noastră”, a spus Ionuţ Bănică.

gradinita corbii mari 4

După consumarea monmentelor de inaugurare, oaspeţii au asistat la un meci demonstrativ de handbal, susţinut de elevii şcolii din Petreşti. Valoarea totală a investiţiilor de la Grădiniţa Petreşti s-a ridicat la 1.224.181 lei.

handbal corbii mari

Adaugă un Comentariu

*