Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIȚA: Primăria Gura Ocniței a donat o mașină de pompieri administrației de la Moroeni

DÂMBOVIȚA: Primăria Gura Ocniței a donat o mașină de pompieri administrației de la Moroeni 

SVSU Gura Ocnitei 5

Comuna Gura Ocniței, din județul Dâmbovița, luând exemplul administrației din Nettersheim (Germania), cu care a încheiat un protocol de înfrățire, a donat astăzi, 18 mai 2017, o mașină de pompieri complet echipată Primăriei Moroeni, care a demarat de curând procedura legală în vederea înființării unui Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: Comuna Gura Ocniței s-a înfrățit cu localitatea Nettersheim din Germania

„Ne bucură foarte mult că mașina primită se pretează și pentru intervenții în zona montană. Avem și satul Muscel, la 10 km distanță de centrul comunei, plus viitoarea stațiune Padina-Peștera, care trebuie să fie deservite într-un timp cât mai scurt în caz de incendii. Mulțumim domnului primar al comunei Gura Ocniței, Sorin Ioniță, pentru transferul către localitatea noastră a acestei autospeciale. Pur și simplu, ne-a impulsionat să înființăm Serviciul SVSU”, ne-a declarat Laurențiu Moraru – primarul comunei Moroeni.

SVSU Gura Ocnitei 2După ce a văzut cum este organizat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gura Ocniței, edilul de la Moroeni a decis să-l ia ca etalon și bine face, întrucât este cel mai bun din județ! De altfel, funcționează neîntrerupt din 1975. Primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Ioniță, ne-a precizat că este o plăcere să poți să-i înveți și pe alții din experiența dobândită de-a lungul anilor.

CITEȘTE ȘI: Comuna Gura Ocniței învață din experiența nemților din Nettersheim

„Avem voluntari de excepție, câștigători de concursuri, sunt de top, sunt tineri, ageri și frumoși și fac față cu brio intervențiilor în caz de urgență. Am donat o mașină complet echipată pentru descarcerare și intervenție la incendii. Sper să fie de folos, iar SVSU Moroeni să poată interveni cu maximă eficiență în situații de incendiu și calamitate”, ne-a spus Sorin Ioniță.

SVSU Gura Ocnitei 1SVSU GUra Ocniței, care a beneficiat în ultimii ani de sprijin consistent din partea comunității din Nettersheim-Germania (primar – Wilfried Pracht), prin intermediul Asociației Rumanien Sunshine (președinte – Winfried Dederichs), are în dotare două autospeciale de intervenție, una dintre ele donată de nemți la începutul anului trecut, un autocamion și un buldoescavator cu care reușește să facă față situațiilor de urgență ivite.

SVSU Gura Ocnitei 4

Adaugă un Comentariu

*