Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Moreni a definitivat lucrările la sala de sport de la Liceul Tehnologic Petrol

DÂMBOVIŢA: Primăria Moreni a definitivat lucrările la sala de sport de la Liceul Tehnologic Petrol 

sala sport liceul petrol moreni 2

Primăria Moreni a bifat astăzi, 28 decembrie 2015, finalizarea unui proiect investiţional extrem de important pentru municipiu. Este vorba despre „Sala sporturilor” de la Liceul Tehnologic Petrol, unitate de învăţământ care a dat României nume mari în handbal şi fotbal. Construcţia a demarat în 2007, cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, şi a fost sistată doi ani mai târziu, rămânând în stadiul de ruină până în toamna lui 2014, când s-a reuşit accesarea de fonduri europene.

A fost greu, spune primarul Constantin Dinu, mai ales din prisma faptului că proiectul trebuia armonizat cu cerinţele Uniunii Europene, plus perioada de timp limitată spre a fi implementat. În final, municipiul Moreni se poate lăuda acum că are a doua sală de sport ca mărime din judeţul Dâmboviţa, după Polivalenta din Târgovişte. Valoarea totală a proiectului a depăşit 4,8 milioane de lei, din fonduri europene acoperindu-se doar 2,6 milioane de lei întrucât toate cheltuielile efectuate anterior anului 2014 au fost declarate neeligibile. Sala de sport de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni are 300 de locuri.

constantin dinu

„Ne-am fi dorit ca acest proiect să se implementeze la un standard de calitate şi mai ridicat. Sperăm însă ca, împreună cu conducerea liceului, în anii următori, să îmbunătăţim anumite lucruri pe care le-am constatat în timpul lucrărilor la această sală de sport. Este vorba în principal de pardoseală, numai că termenul de implementare pe fonduri europene nu ne-a mai permis acest lucru şi am acceptat soluţia iniţială pe care am fi vrut să o îmbunătăţim, având în vedere că acolo vor avea loc jocuri de handbal de Divizia A. Sala de sport va rămâne timp de 5 ani în administrarea Primăriei. Pe lângă proiectul propriu-zis, efectuăm şi lucrări de modernizare a curţii unităţii de învăţământ, intrarea în curtea şcolii şi a sălii de sport”, a declarat edilul Constantin Dinu.

Directorul Liceului Tehnologic Petrol Moreni – prof. Robert Matei Harabagiu a ţinut să puncteze că investiţia este la fel de importantă ca şi cum s-ar fi construit un spital, fiindcă va atrage foarte mulţi copii spre sport, ceea ce înseamnă sănătate şi o dezvoltare armonioasă a caracterului. A mai vorbit directorul Harabagiu şi despre performaneţele sportive înregistrate de Liceul Tehnologic Petrol Moreni: o echipă de handbal care activează în Divizia A, trei echipe de juniori înscrise în Campionatul Naţional de Handbal, şapte echipe juniori de fotbal. De asemenea, 90% din jucătorii de la Flacăra Moreni – echipa fanion a municipiului – provin tot de la Liceul Tehnologic Petrol.

sala sport liceul petrol moreni 3

Dincolo de aceste rezultate, a completat fostul director al instituţiei de învăţământ – consilierul judeţean Mihai Stănescu, Liceul Tehnologic Petrol Moreni se poate lăuda şi cu faptul că Dragoş Luscan, preparatorul fizic al echipei de handbal senioare a României, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial 2015, a învăţat aici, iar Simion Doru – singurul român angajat al Federaţiei Europene de Handbal a fost profesor-antrenor la Liceul Tehnologic Petrol Moreni. Concluzionând, unitatea şcolară avea nevoie de această investiţie pentru a nu se pierde tradiţia. De 34 de ani, face performanţă în sport, în mod special în handbal!

Sala sporturilor de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni va fi inaugurată oficial în luna ianuarie, întrucât primarul şi conducerea şcolii şi-au dorit să organizeze cu acest prilej un meci demonstrativ de senzaţie, cu participarea lotului naţional de handbal fete sau băieţi, care să joace cu o echipă a municipiului Moreni alcătuită din cei mai buni sportivi formaţi la Moreni, indiferent de clubul unde activează acum. Tot atunci, profesorul Mihai Stănescu îşi va lansa volumul „30 de ani dedicaţi handbalului”, în care se vor regăsi clasamente, fotografii, interviuri şi declaraţii inedite.

sala sport liceul petrol moreni 5 sala sport liceul petrol moreni 1 sala sport liceul petrol moreni 4 sala sport liceul petrol moreni 6

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Primăria Moreni a definitivat lucrările la sala de sport de la Liceul Tehnologic Petrol

  1. bubu

    Daca se va juca fotbal, sala va fi distrusa. SA te impaunezi ca ai facut o sala amarata cu doar 300 de locuri , este meschin . Sala arata ca una dintr-un catun amarit .

     

Adaugă un Comentariu

*