Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Primăria Moreni, acţiuni culturale de Ziua Culturii Naţionale

DÂMBOVIŢA: Primăria Moreni, acţiuni culturale de Ziua Culturii Naţionale 

ziua-culturii-moreni-1

Luni, 16 ianuarie 2017, de la ora 09:00, Primăria Municipiului Moreni, judeţul Dâmboivţa, organizează, pentru al doilea an consecutiv, un complex de activităţi culturale pentru marcarea „Zilei Culturii Naţionale”. În luna februarie, morenarii vor fi invitaţi să participe la „Ziua Brâncuşi”.

Program Ziua Culturii Naţionale Moreni:
09:00 – „Eminescu, în viziunea copiilor”, activitate interactivă şi atelier de lu cru la Biblioteca Municipală. Participă elevi de la Şcoala nr. 4
10:00 – „Floare albastră”, moment muzical-poetic la Biblioteca Municipală. participă elevi de la Şcoala nr. 1 şi Clubul Victorioşilor din Târgovişte.
11:30 – „Mihai Eminesc u, în colecţiile bibliotecii”, expoziţie de carte la Biblioteca Municipală.
12:00 – „Creatorii culturali şi operele lor”, prezentare şi lecturi publice la Biblioteca Municipală. Participă elevi de la Şcoala nr. 3.
14:00 – „Ziua Culturii Naţionale la Moreni”, concurs de cultură locală şi cultură naţională la Clubul Flacăra. Participă echipaje de la toate instituţiile de învăţământ din municipiu.
15:00 – „Moreni în imagini”, expoziţie de fotografie la Clubul Flacăra, realizată de elevi de la Colegiul Naţional „IL Caragiale”.

Camera Deputaților a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege, prin care ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu – 15 ianuarie – a devenit „Ziua Culturii Naționale”. Și în alte țări europene, Ziua Culturii Naționale omagiază oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte. Autoritățile de dincolo de Prut au hotărât ca ziua de naștere poetului Mihai Eminescu să devină „Ziua Culturii Naționale” şi în Republica Moldova.

Adaugă un Comentariu

*