Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Pietrari are conturile blocate din luna mai 2016!

DÂMBOVIŢA: Primăria Pietrari are conturile blocate din luna mai 2016! 

Sursa foto: Facebook

Actualul edil al comunei Pietrari din judeţul Dâmboviţa, Gheorghe Neacşu, se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă, generată de faptul că pe conturile Primăriei s-a emis un ordin de poprire pentru suma de 4.302.821 lei, încă din luna mai 2016, când localitatea era condusă de Cornel Coman – ne informează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Alin Manole.

„Într-o astfel de situație, este pusă sub semnul întrebării însăși buna funcționare a primăriei, fără a mai pune la socoteală faptul că nu există resursele necesare pentru a efectua studii de fezabilitate, ori pentru a plăti întocmirea de proiecte.

Cu toate acestea, Primăria Pietrari a depus la MDRAP, pe data de 8 martie 2017, solicitarea de finanțare prin PNDL a obiectivului de investiții «Modernizare drumuri de interes local pe teritoriul ADI Vulcana Băi – Pietrari, pentru anul 2017, în vederea realizării drumului comunal DC 139 A Șipot», proiect cu o valoare de 12.719.884 lei.

S-a depus, de asemenea, la Compania Națională de Investiții, o solicitare pentru subprogramul așezăminte culturale, pentru obiectivul de investiții «Reabilitare Cămin Cultural Pietrari, județul Dâmbovița» Nu putem vorbi așadar despre lipsa voinței și a interesului pentru binele comunității”.

conferinta CJD

Alin Manole face aceste precizări după ce marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJD Alexandru Oprea a dat ca exemplu negativ Primăria Pietrari, întrucât nu a depus proiecte spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Înţelegem explicaţiile, dar nu ne-am lămurit de ce vicepreşedintele Alin Manole nu venit cu aceste lămuriri în timpul conferinţei de presă, în completarea declaraţiilor şefului său, fiindcă a participat la întâlnirea cu jurnaliştii, şi a ales să-i tragă de mânecă pe ziarişti astăzi, printr-un comunicat de presă, că, vezi Doamne, spun lucruri neadevărate şi ne recomandă să cerem un punct de vedere oficial.

„Pentru oricine este interesat de realizarea oricărei investigații jurnalistice corecte și transparente, CJD poate pune la dispoziție informații și documente necesare întocmirii acesteia”.

Păi, ce alt punct de vedere mai oficial puteam să solicităm după declaraţia şefului judeţului? Iar Alexandru Oprea a spus următoarele: „Din păcate pentru noi, sunt patru unităţi administrativ-teritoriale care nu au depus nicio solicitare de proiect. Este vorba despre Pietrari, Crevedia, Caragiale şi Tărtăşeşti”. Fără alte lămuriri! Mărturie stă înregistrarea conferinţei de presă!

La final, întrebăm, retoric, cine a aruncat cu pietre, jurnaliştii, fiindcă au preluat o declaraţie oficială sau cei care au dat ca exemplu negativ Primăria Pietrari? Nu era mai bine să se lămurească şefii Consiliului Judeţean Dâmboviţa care este situaţia reală de la Pietrari şi apoi să vorbească?

Adaugă un Comentariu

*