Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Poiana va primi peste 35 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea şcolilor!

DÂMBOVIŢA: Primăria Poiana va primi peste 35 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea şcolilor! 

marian serban - primar poiana

Înfăţişarea comunei Poiana s-a schimbat radical după anul 2004, când oamenii l-au instalat primar pe Marian Şerban, astfel că sunt foarte puţini cei care îşi mai amintesc vremurile când toate clădirile publice, inclusiv sediul administraţiei locale, se dărâmau pur şi simplu. Poiana era, în urmă cu 14 ani, o localitate în paragină!

Astăzi însă, condiţiile de locuit sunt aproape ca cele de la oraş. Există reţea de apă, canalizarea urmează să fie pusă în funcţiune, drumurile au fost asfaltate, unităţile de învăţământ au fost dotate cu mobilier nou şi material didactic, căminul cultural a fost reabilitat, s-a construit sală de sport şi centru de zi tip after-school. Cu alte cuvinte, viaţa a intrat pe un făgaş al normalităţii.

„Reţea de apă potabilă avem din anul 2010, iar în această perioadă efectuăm probele tehnologice la canalizare. Reţeaua măsoară 18,7 kilometri şi cuprinde toate zonele cu locuinţe, aşa cum erau când am elaborat proiectul. Lucrările au fost începute în 2015, cu fonduri de la AFM. Este o investiţie de 5,9 milioane de lei, adică 59 de miliarde de lei vechi. Anul viitor vom extinde sistemele de apă şi canalizare, astfel încât să se poată branşa şi locuitorii care şi-au construit case în ultimii ani”, ne-a declarat primarul Marian Şerban.

scoala poianaÎn prezent, edilul şi echipa sa lucrează la proiectele care au fost declarate eligibile pentru finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală:
– Modernizarea și dotarea Școlii nr. 1, clasele I-VIII. Valoare: 1.931.065 lei (19,31 miliarde de lei vechi)
– Modernizarea și dotarea Școlii nr. 2, clasele I-IV. Valoare: 1.634.128 lei (16,34 miliarde de lei vechi)
– Extindere sistem de alimentare cu apă şi sistem de canalizare ape uzate. Valoare: 210.000 lei (2,1 miliarde lei vechi).

Potrivit procedurii, până la sfârşitul acestei luni, urmează să fie semnate contractele de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, apoi vor fi demarate licitaţiile pentru desemnarea constructorilor. Dacă nu vor apărea contestaţii, în primăvara anului viitor vor începe lucrările. Primarul Marian Şerban ne-a declarat că îşi doreşte ca anul şcolar să debuteze, în septembrie 2018, în unităţi de învăţământ total schimbate.

Administraţia de la Poiana nu a ratat nici accesarea fondurilor europene disponibile prin Grupul de Acţiune Locală Titu, astfel că a depus, în această toamnă, documentaţia necesară pentru achiziţionarea unui utilaj multifuncţional care să permită deszăpezirea drumurilor în condiţii optime, dar şi realizarea şanţurilor şi a altor lucrări de utilitate publică.

Adaugă un Comentariu

*