Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 22, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Primăria Pucioasa a fost dată pentru o zi pe mâna copiilor din oraş!

DÂMBOVIŢA: Primăria Pucioasa a fost dată pentru o zi pe mâna copiilor din oraş! 

primar de o zi pucioasa 1

Copiii s-au aflat la putere, sâmbătă – 2 septembrie 2017, în oraşul Pucioasa, din judeţul Dâmboviţa, după ce primarul Constantin Ana şi viceprimarul Dănuţ Sprinceană le-au cedat, pentru mai multe ore, fotoliile de edil, în cadrul acţiunii „Ziua porţilor deschise”, la fel cum au făcut şi anul trecut cu ocazia „Serbărilor Băilor Pucioasa”.

Indiferent de vârstă, copiii şi-au jucat foarte bine atribuţiile de prim-gospodar al localităţii, până acolo încât, la un moment dat, au început să traseze indicaţii. Unul dintre „primarii de o zi” ai oraşului a mărturisit că, dacă ar conduce cu adevărat administraţia publică locală, şi-ar dori să aducă la Pucioasa cât mai mulţi turişti.

Edilul Constantin Ana ne-a spus că acţiunea reprezintă o formă prin care şi-a dorit să le arate locuitorilor oraşului, fiindcă cei mici vin însoţiţi de părinţi sau de bunici, că Primăria este o instituţie prietenă, nicidecum duşman, le aparţine, le stă la dispoziţie.

ateliere copii pucioasa 1

În curtea Primăriei, copiii au avut parte de alte surprize: muzică, joc, ateliere de creaţie, clovni etc. La doi paşi distanţă, în faţa bibliotecii, s-a organizat, pentru a doua oară în decurs de o lună, un concurs de kendama.

kendama pucioasa 2

„Prima ediţie a fost la jumătatea lunii august. Nu ne aşteptam să aibă aşa amploare. Au participat 30 de copii, iar astăzi vor fi probabil 40-50. M-am gândit să ne adaptăm jocurilor care îi atrag pe ei şi, în felul acesta, să-i luăm din faţa calculatorului, poate chiar îi şi convingem să citească mai mult, mai ales că premiile constau în cărţi şi urmează să organizăm şi un concurs de tipul «Cine povesteşte mai frumos»… Am considerat că, în acest mod, copiii socializează. Legat de competiţia «Pucioasa, kendama contest», vor mai urma câteva etape şi, undeva în luna noiembrie, vom organiza campionatul, la care vor participa câştigătorii locurilor I, II şi III ai fiecărei etape”, ne-a declarat Luminiţa Gogioiu – responsabil Biblioteca Pucioasa.

kendama pucioasa 1

Adaugă un Comentariu

*