Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a semnat noul contract de lucrări pentru şoseaua de centură

DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a semnat noul contract de lucrări pentru şoseaua de centură 

Sursa foto: Facebook

Edilul interimar al municipiului Târgovişte a semnat astăzi contractul de lucrări pentru modernizarea şi reabilitarea drumului de centură. Proiectul vizează lărgirea la patru benzi a traseului existent, în lungime de 13,808 km; reabilitarea pasajului superior Petru Cercel; dublarea podului rutier peste râul Ialomiţa la Teiş; reabilitarea pasajului superior pe DN 71 în zona Târgovişte Nord; reabilitarea podului rutier peste râul Ialomiţa la Valea Voievozilor; reabilitarea trotuarelor existente şi execuţia unora noi; reabilitarea sensurilor giratorii şi a drumurilor laterale. Totodată, proiectul vizează şi realizarea unei reţele de canalizare cu lungimea de 15,048 km, care va cuprinde 411 cămine de vizitare şi 925 guri de scurgere.

„Nu am vrut să facem un eveniment festiv din semnarea acestui contract, avem timp de poze şi de conferinţe de presă pe masură ce lucrările evoluează în direcţia dorită de noi toţi. Este un prim obiectiv deosebit de important pe care reuşim să-l atingem şi am încredere că suntem pe calea cea bună. De acum încolo, fiecare metru de asfalt turnat, fiecare situaţie de lucrări decontata din fonduri europene reprezintă un căştig pentru noi toţi”, a scris primarul Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Proiectul ar fi trebuit să fie definitivat în luna august 2012, însă construcţia acestei importante artere rutiere a pornit cu ghinion. Firmele care au câştigat licitaţia, agreate politic de puterea de la aceea vreme, nu şi-au făcut treaba, iar administraţia locală a dat dovadă de prea multă toleranţă şi nu a reziliat imediat contractul. Apoi, a doua firmă desemnată pentru continuarea lucrărilor a intrat în insolvenţă dinainte să deschidă front de lucru la Târgovişte.

Potrivit primarului Cristian Stan, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, se vor deschide trei fronturi de acţiune, considerate ca fiind priorităţi zero: dublarea podului de la Teiş; canalul Ialomiţei – unde trebuie să se realizeze de la zero 1,3 km de drum şi Calea Ialomiţei, zona Baza de Agrement – unde canalizarea este legată de cea de la Complexul de Nataţie.

Adaugă un Comentariu

*