Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a finalizat proiectul de promovare a bisericilor medievale din secolul XVI

DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a finalizat proiectul de promovare a bisericilor medievale din secolul XVI 

promovare biserici targoviste

Primăria Târgovişte a finalizat cu succes proiectul european de promovare turistică a bisericilor medievale din secolul al XVI-lea existente în municipiu. În acest proiect, început în anul 2012, au fost cuprinse Mitropolia şi bisericile Albă, Sf. Nicolae Androneşti şi Sf. Gheorghe. De precizat că administraţia locală are în implementare încă şase proiecte ce vizează celelalte lăcaşuri de cult şi muzeele din oraş, de asemenea locuri ce merită a fi vizitate.

Practic, s-a dorit extinderea sezonului turistic pe tot parcursul anului, prin crearea condiţiilor propice pentru practicarea mai multor forme de turism: cultural, ecumenic, festivalier etc. S-au realizat ghiduri turistice, albume foto, postere, pliante, fluturaşi. De asemenea, a fost organizată o expoziţie turistică, un simpozion ştiinţific şi s-a construit o pagină web: www.promovarebisericisecxvitargoviste.ro.

Am identificat, în toate aceste instrumente de promovare, şi texte ori fotografii care nu-şi aveau, cu siguranţă, locul acolo, însă este de apreciat că s-au urnit lucrurile. Până la urmă, orice acţiune a omului este perfectibilă, nu perfectă. Valoarea totală a proiectului a fost 878.974 lei, cu o cofinaţare de 2% suportată de administraţia locală.

Pentru următoarea sesiune financiară europeană, municipalitatea intenţionează să promoveze alte proiecte care să conducă la punerea în valoare a tezaurului istoric pe care îl posedă oraşul Târgovişte – fostă Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

Adaugă un Comentariu

*