Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a promovat cu succes toate obiectivele turistice din municipiu

DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a promovat cu succes toate obiectivele turistice din municipiu 

promovare turistica targoviste 1

Primăria Târgovişte a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte promovarea obiectivelor turistice din municipiu, respectiv mănăstirile, bisericile medievale, muzeele şi Ansamblul Naţional Curtea Domnească.

Proiectele iniţiate de administraţia locală şi implementate cu fonduri europene nerambursabile s-au concretizat în mii de pliante de informare, afişe, ghiduri turistice, albume foto, enciclopedii şi hărţi, cu ajutorul cărora zestrea cultural-istorică a fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti a devenit cunoscută la nivel naţional şi internaţional, nu doar publicului din localitate. S-au construit, de asemenea, portaluri web unde se regăsesc cele mai importante informaţii despre obiectivele ce merită să fie vizitate când ajungi în Târgovişte. Totodată, în perioada de derulare a celor şapte proiecte, s-au organizat expoziţii foto tematice.

Luna aceasta, echipele de implementare au organizat, rând pe rând, conferinţele de închidere a proiectelor, ocazie cu care s-au punctat rezultatele obţinute, iar datele statistice arată că indicatorii asumaţi prin cererile de finanţare au fost depăşiţi, ceea ce dovedeşte că iniţiativa a fost bună. Pentru viitor, administraţia locală intenţionează să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru a restaura şi pune în valoare toate acele obiective turistice care necesită intervenţii de specialitate.

Proiecte:
1. Promovarea turistică a monumentului istoric Curtea Domnească din Târgovişte
2. Promovarea turistică a muzeelor târgoviştene
3. Promovarea turistică a bisericilor medievale din secolele XIV-XV din Târgovişte
4. Promovarea turistică a bisericilor medievale din secolul XVI din Târgovişte
5. Promovarea turistică a bisericilor medievale din secolele XVII – XVIII din Târgovişte
6. Promovarea turistică a bisericilor de la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX din Târgovişte
7. Promovarea turistică a mănăstirilor vechi din zona Târgoviştei.

Adaugă un Comentariu

*