Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a bifat astăzi încă o şcoală reabilitată: Colegiul Constantin Cantacuzino

DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte a bifat astăzi încă o şcoală reabilitată: Colegiul Constantin Cantacuzino 

liceul cantacuzino 2

Proiectul de la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” este unul din cele 10 pentru care administraţia locală a obţinut finanţare europeană. Valoarea totală a investiţiei este de 10,6 milioane de lei. Lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare au început în 2012, la doi ani de la semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, iar astăzi, 18 iunie 2014, Primăria Târgovişte a declarat oficial şantierul ca fiind închis.

Directorul instituţiei de învăţământ, prof. Gabriela Istrate, a mărturisit că nu credea că va fi posibilă o aşa transformare a şcolilor din Târgovişte, în momentul când primarul Gabriel Boriga le-a vorbit, în anul 2008, despre planul de a dezvolta infrastructura educaţională, motiv pentru care informările privind nevoile unităţilor de învăţământ au fost întocmite fără prea mult entuziasm. Nu era prima dată când li se solicitau astfel de documente, însă a fost prima dată când totul a avut şi finalitate.

„Noi, cadrele didactice, am întocmit o schiţă de proiect în care am cuprins nevoile şcolilor, însă activitatea principală a fost depusă de către echipa tehnică din Primăria Târgovişte, care a scris, şi nu exagerez cu nimic când spun acest lucru, kilometri de documente, dosare întregi care stau la baza unui proiect de succes pe care îl finalizăm astăzi. În toată această perioadă, au fost şi elemente de dificultate, care ameninţau cu blocarea proiectului. Am beneficiat însă de sprijin financiar suplimentar din partea Primăriei Târgovişte şi de înţelegere din partea constructorului. Acum, ne putem mândri că a ieşit o şcoală modernă, dotată la standarde europene, cu echipamente de calitate”, a precizat Gabriela Istrate.

liceul cantacuzino 1

Viceprimarul Ciprian Pisăcaru a promis astăzi, la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino, că administraţia locală nu se opreşte la cele 10 proiecte investiţionale în domeniul educativ, dimpotrivă pregăteşte altele noi pentru restul de instituţii de învăţământ din Târgovişte.

„Avem această datorie morală. Mă bucur să văd cum infrastructura educaţională renaşte în Târgovişte de la o zi la alta. Avem unităţi şcolare de elită, iar astfel de proiecte sporesc condiţiile în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ. Nu pot decât să mă bucur, ca viceprimar al oraşului şi ca profesor”, a declarat Ciprian Prisăcaru.

Tânărul edil a mai spus că asemenea investiţii nu puteau fi duse cu succes la bun sfârşit, dacă nu ar fi existat colaborare între administraţia locală, unitatea beneficiară şi, evident, Inspectoratul Şcolar. De altfel, aceasta este echipa pe care a remarcat-o şi prof. Tatiana Ghiţă – inspector şcolar şi fost director al Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino.

„Ne-am dori ca toate şcolile din judeţ să arate atât de bine şi să fie atât de bine echipate, iar eu sunt unul dintre profesorii care au văzut această unitate de învăţământ şi în alt secol”, a spus Tatiana Ghiţă.

liceul cantacuzino 5

Urmare proiectului implementat de Primăria Târgoivşte, cu fonduri europene nerambursabile, Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino a beneficiat de lucrări de reabilitare şi modernizare a corpurilor de clădiri, dar şi de o extindere pe verticală a spaţiilor de învăţământ, plus reabilitarea termică. De asemenea, şcoala a fost dotată cu echipamente didactice, mobilier şi aparatură IT.

Lucrările executate sunt de foarte bună calitate, după cum a apreciat viceprimarul Eugen Pătraşcu. „Este o construcţie frumoasă, funcţională, în folosul elevilor şi cadrelor didactice”.

Viorica Arghir – directorul Direcţiei de Cultură Dâmboviţa, profesor titular la Constantin Cantacuzino, a punctat, în finalul întâlnirii că transformarea prin care a trecut această unitate de învăţământ dovedeşte încă o dată că omul sfinţeşte locul. În cazul de faţă, cele două directoare: Tatiana Ghiţă – directorul care a început acest proiect şi Gabriela Istrate – directorul care l-a continuat şi finalizat.

„Ca târgoviştean, mă bucur pentru fiecare realizare din oraş, iar pentru cele din domeniul educativ mă bucur o dată în plus”, a spus Viorica Arghir.

liceul cantacuzino 4 _DSC0083 liceul cantacuzino 3

 

Adaugă un Comentariu

*