Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte construieşte centru after school pentru copiii săraci

DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte construieşte centru after school pentru copiii săraci 

centrul de zi targoviste 2

30 de elevi din municipiul Târgovişte vor beneficia, începând cu anul şcolar 2016-2017, de un centru after school, unde vor primi o masă caldă zilnic, asistenţă medicală şi sprijin educaţional. De asemenea, Primăria le va asigura transportul de la şcoală până în Micro IV, acolo unde va funcţiona noua structură de asistenţă socială.

Centrul Arlechino este amenajat pe structura fostului Azil de Noapte, în zona Pieţei Aurora. Investiţia, în valoare de 210.000 euro, este realizată urmare unui parteneriat încheiat de administraţia publică locală, care asigură spaţiul şi 10.000 de euro – cofinanţare, şi Banca Europeană pentru Dezvoltare, care oferă restul de bani, respectiv 200.000 de euro.

centrul de zi targoviste 1

Termenul de finalizare este 20 septembrie 2016, urmând ca după această dată părinţii interesaţi să depună cererile la Direcţia de Asistenţă Socială. Potrivit primarului interimar Cristian Daniel Stan, vor fi selectaţi, după efectuarea anchetelor sociale, copiii care provin din familiile cu probleme, în limita celor 30 de locuri disponibile.

A mai explicat edilul că, în acest moment, se caută soluţii de finanţare pentru alte proiecte asemănătoare, fiind mai simplu de atras fonduri pe zona socială, decât pentru crearea de after school-uri în general.

centru de zi targoviste 3centrul de zi targoviste 4

Adaugă un Comentariu

*