Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte se împrumută 18,5 milioane de lei să-şi achite contribuţia la Complexul de Nataţie

DÂMBOVIŢA: Primăria Târgovişte se împrumută 18,5 milioane de lei să-şi achite contribuţia la Complexul de Nataţie 

complex natatie 2

Consilierii locali târgovişteni au aprobat în această după amiază contractarea unui împrumut în sumă de 18.571.000 de lei, pentru a cofinanţa proiectul „Complexul Turistic şi de Nataţie”, aflat în acest moment în stadiu de… blocaj, din cauza lipsei banilor şi din necesitatea revizuirii proiectului tehnic.

„Fără a accesa această finanţare nu se poate derula proiectul. A existat un contract cu o altă bancă, dar aceasta a refuzat să-l prelungească. Prin urmare, am derulat o nouă procedură de achiziţie. Reuşim astfel să deblocăm situaţia la Complexul de Nataţie, proiect care se merge foarte greu”, a explicat primarul interimar Cristian Daniel Stan.

CITEŞTE ŞI: „Complexul de Nataţie Târgovişte, o investiţie pornită prost de la proiectare!”

Stadiul fizic al lucrărilor a stagnat, de aproape un an, la 65%, iar termenul de finalizare a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2015, fiind vorba practic de o a treia extensie. Conform contractului de finanţare, administraţia municipiului Târgovişte şi-a asumat obligaţia de a contribui cu 50% din valoarea proiectului, ceea ce înseamnă 44 de milioane de lei.

Aleşii au aprobat contractarea împrumutului, conştienţi fiind că nefinalizarea proiectului ar însemna ca municipalitatea să restituie Uniunii Europene toţi banii primiţi, însă au solicitat directorului economic al Primăriei Târgovişte să le prezinte în şedinţa viitoare un raport cu privire la prejudiciul creat prin contractarea altui împrumut, ca urmare a faptului că administraţia locală nu a utilizat banii contractaţi anterior, iar banca nu a dorit semnarea unui act adiţional, după cum s-a exprimat Cătălin Rădulescu. De asemenea, au dorit să afle, având în vedere că directorul economic este şi managerul de proiect în cazul Complexului de Nataţie, cine sunt vinovaţii pentru nefinalizarea lucrărilor în termen, adică în octombrie 2014.

consiliul local

Adaugă un Comentariu

*