Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primăria Voineşti cere revocarea hotărârii prin care a fost majorat preţul pentru apă şi canal în 13 localităţi!

DÂMBOVIŢA: Primăria Voineşti cere revocarea hotărârii prin care a fost majorat preţul pentru apă şi canal în 13 localităţi! 

primaria voinesti

Primăria comunei Voineşti a demarat astăzi, 19 iulie 2017, procedura legală împotriva hotărârii luate de consilierii judeţeni în data de 23 iunie 2017, de majorare a preţului pentru serviciile de apă şi canal în cele 13 localităţi deservite de Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare, pe care o consideră nelegală.

Practic, Primăria Voineşti a depus la Consiliul Judeţean Dâmboviţa o plângere prealabilă prin care solicită revocarea în totalitate a hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa prin care s-a stabilit preţul de furnizare al apei potabile şi al tarifului de canalizare practicat de Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare. Edilul Dănuţ Gabriel Sandu consideră că aleşii judeţeni au luat această decizie orbeşte, fără să studieze cu atenţie avizul dat de ANRSC.

„În fundamentarea acestei hotărâri, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut la bază Avizul din data de 24.05.2017 al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, aviz care însă a fost obţinut doar pentru patru localităţi din numărul total de 13.

Astfel, conform avizului ANRSC mai sus evocat, acesta a vizat exclusiv modificarea preţului de producere, transport şi distribuţie la Serviciul Public de Alimentare cu Apă doar pentru localităţile Cândeşti, Dobra, Nucet şi Vârfuri”.

facsimil plangere prealabila voinestiDeşi avizul a fost obţinut pentru localităţile enumerate mai sus, hotărârea produce efecte pentru toate cele 13 comune deservite de Serviciul Public Judeţean de Alimentare cu Apă şi Canalizare: Voineşti, Dobra, Cândeşti, Vârfuri, Nucet, Vişineşti, Bucşani, Lucieni, Malu cu Flori, Văleni, Bilciureşti, Moroieni şi Gura Ocniţei.

„Cum faţă de noi nu s-a solicitat şi nu s-a obţinut în prealabil un aviz din partea ANRRSC privind modificarea preţului de furnizare al apei potabile şi al tarifului la canalizare, este evident că hotărârea Consiliului Judeţean nu trebuia să ne vizeze”.

Se mai menţionează în documentul trimis Consiliului Judeţean că avizul a fost obţinut doar pentru modificarea preţului de producere, transport şi distribuţie al apei, nu şi pentru modificarea preţului la canalizare.

Rămâne de văzut dacă Instituţia Prefectului Dâmboviţa va avea o reacţie, în sensul de a ataca la rându-i această hotărâre a Consiliului Judeţean.

Adaugă un Comentariu

*