Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarii au decis în unanimitate ca directorii de la Compania de Apă să fie demişi!

DÂMBOVIŢA: Primarii au decis în unanimitate ca directorii de la Compania de Apă să fie demişi! 

De la stânga la dreapta: Mircea Constantin - Ioan Ţuţuianu - Ninel Cimpoacă

Primarii din judeţul Dâmboviţa, reuniţi în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă, au aprobat astăzi în unanimitate propunerea privind demiterea conducerii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa (CATD). De asemenea, au decis să fie reziliat contractul de lucrări privind extinderea reţelei de apă şi canalizare în comuna Răzvad şi să anuleze procedura de licitaţie pentru contractul de asistenţă tehnică şi supervizare în vederea acordării de sprijin în gestionarea şi implementarea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa – Economii 2014 – 2015″.

CITEŞTE ŞI: Ţuţuianu versus cei şapte directori de la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa

Reamintim cititorilor că, marţi – 24 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, şi primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, le-au cerut celor şapte directori de la Compania de Apă să-şi înainteze demisiile, întrucât nu au gestionat eficient proiectele de investiţii finanţate din bani europeni, rămânând foarte multe lucrări neexecutate, care ar trebui să fie finalizate din bugetul societăţii până cel târziu la data de 30 iunie 2016. În caz contrar, CATD va fi obligată să restituie Uniunii Europene toţi banii accesaţi prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013, respectiv 140 de milioane de euro. Au mai fost acuzaţi şefii de la Compania de Apă că nu au urgentat procedura pentru judecarea contestaţiei în ceea ce priveşte corecţia financiară de 200 de miliarde, aplicată pentru unul dintre proiectele europene derulate.

Directorii Companiei de Apă s-au ţinut tare pe poziţie şi au refuzat să-şi predea mandatele, afirmând că şi-au îndeplinit criteriile de performanţă asumate, iar Consiliul de Administraţie s-a opus demiterii, cu o singură excepţie – Florin Grad, preşedinte executiv PSD Dâmboviţa, omul pe care a dorit aseară Consiliul Local Municipal Târgovişte (acţionarul majoritar de la Compania de Apă) să-l valideze în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, după demisia de marţi a lui Adrian Simion. Proiectul de hotărâre a picat la vot, liberalii fiind împotrivă. Bine, opţiunea lor nu ar fi contat dacă nu-l aveau de aceeaşi parte a baricadei pe tânărul consilier PSD Andrei Albu! De fapt, votul acestuia a fost cel care a înclinat balanţa: 10 la 11. Şi înainte, dar mai ales după exprimarea votului asupra proiectului de hotărâre înscris pe ordinea de zi, aleşii liberali au cerut public membrilor Consiliului de Administraţie de la Compania de Apă să-şi înainteze demisia, fiind consideraţi mult mai vinovaţi decât directorii executivi, având în vedere că nu au informat în timp util Consiliul Local asupra problemelor care existau în cadrul societăţii, astfel încât să poată fi rezolvate. Acum, pare să fie deja prea târziu!

CITEŞTE ŞI: Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa a pierdut trenul spre şefia CA al Companiei de Apă!

De precizat că, în cazul în care vor fi demişi, trei dintre directorii de la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa (Eugenia Poenaru – Economic; Ninel Cimpoacă – Tehnic şi Ion Ponorică – Comercial) ar putea primi câte 100.000 de euro despăgubiri, conform unei clauze din contractul de management încheiat. De asemenea, directorul general Mircea Constantin are dreptul la 12 salarii compensatorii, ceea ce în seamnă mai bine de 70.000 de lei. Şi, indiferent că preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu spune că nu se vor plăti niciodată aceşti bani, precedentul a fost deja creat. Fostul manager general de la CATD – Dorin Staicu, dat afară de fosta conducere PDL a judeţului a câştigat în instanţă o despăgubire uriaşă!

Astăzi, liberalii dâmboviţeni, prin vocea prim-vicepreşedintelui Iancu Caracota – fost prefect al judeţului Dâmboviţa, le-au cerut directorilor de la Compania de Apă să vorbească public despre presiunile la care au fost supuşi, dar mai ales să spună organelor de cercetare penală ce ilegalităţi li s-a cerut să gireze. Potrivit lui Caracota, directorilor de la Compania de Apă li se cere demisia nu pentru că au devalizat societatea, ci pentru că nu mai răspund la comenzile politice ale preşedintelui CJD – Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, şeful judeţului le reaminteşte liberalilor că trebuie să-şi asume gravele nereguli produse la Compania de Apă sub administraţia anterioară, societatea fiind condusă din 2005 până în mai 2013 de reprezentanţi desemnaţi de fostul PDL:
– Corecția financiară de 20,4 milioane lei aferentă contractului de lucrări nr. 2 – „Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște-Sud”, corecție aplicată pentru criterii restrictive introduse în documentația de atribuire din anul 2010;
– Implementarea dezastruoasă a proiectelor derulate de Compania de Apă în orașele Găești și Titu, respectiv contractele de lucrări nr. 9 și 10, care privesc reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Chiar dacă dl Vladu pare că a uitat, pentru acuratețe, îi reamintesc doar numele: Vel Service, Confort Timișoara și Concept Construct Invest. După ce își amintește perioada respectivă și o asumă, putem dialoga;
– Inventarul incomplet al consumatorilor, persoane fizice și juridice, precum și consumul fraudulos de apă;
– Întârzierile uriașe în implementarea contractelor de lucrări nr. 1 – 10 din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” existente la nivelul lunii mai 2013, când a fost înlocuit managementul Companiei de Apă;
– Achiziționarea, cu o lună înainte de începerea campaniei electorale din anul 2012, a unui număr important de salopete la preț de costume de lux (1200 lei/bucată);
 Achiziția a două tractoare, ambele în valoare 500.000 euro.

Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa urmează să se întrunească într-o nouă şedinţă de lucru. Este posibil ca de această dată propunerea de demitere a directorilor, între timp validată printr-o hotărâre ADI, să întrunească numărul necesar de voturi pentru a-şi produce efectele. În acest caz, se pare că frâiele Companiei de Apă vor fi preluate, pentru un mandat interimar de 3-4 luni, de către administratorul public al judeţului – Sandu Oprea, secretar executiv al PSD Dâmboviţa. În cadrul unei conferinţe de presă, Sandu Oprea a recunoscut că i s-a făcut această propunere.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Primarii au decis în unanimitate ca directorii de la Compania de Apă să fie demişi!

  1. Tutuianu Adrian Da-ti demisia

    Tutuianu Adrian sa-si dea demisia. O dovedit ca nu isi merita functia.Mars ….

     
  2. ARIADNA

    Sigur vor vorbi directorii …Cred ca tin mai mult la libertatea lor decat la ,, calitatea de membru PDS „….Asa ca DNA sa se astepte la dezvaluiri importante …

     

Adaugă un Comentariu

*