Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Primarii care au plecat de la PDL trebuie lăsaţi să se compromită până la capăt!

DÂMBOVIŢA: Primarii care au plecat de la PDL trebuie lăsaţi să se compromită până la capăt! 

marin antonescu

Rând pe rând, primarii cu care se mândreau până de curând democrat-liberalii dâmboviţeni s-au afişat alături de echipa roşie în această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare care se organizează duminică, 25 mai 2014. Motivele migraţiei politice, explică Marin Antonescu, prim-vicepreşedinte PDL Dâmboviţa, sunt de înţeles în cazul unora dintre ei. Au venit la PDL de la PSD şi s-au întors de unde au venit!

„Au repetat gestul. Dacă ne-a plăcut atunci, ar trebui să fim concesivi şi acum. De aceea, am un anumit sentiment de înţelegere, nu de aprobate. Am analizat la partid fiecare personaj în parte şi am ajuns la concluzia că nici nu merită să fie daţi afară. Trebuie lăsaţi să se compromită până la capăt, luând şi noi, asupra noastră, o anumită doză de compromitere. În politica dâmboviţeană, doar cururile se schimbă, limbile rămân aceleaşi”, a declarat Marin Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Dâmboviţa a mai vorbit şi despre „căpătuiala rurală” care îi animă pe şefii administraţiilor publice locale la acte de… trădare.

„M-am gândit că acești primari sunt rodul unui anumit tip de cultură, o cultură care l-a impus pe Ion al Glanetașului ca fiind un simbol al țăranului român, care în dorința lui de căpătuială s-a însurat cu o slută și și-a abandonat iubirea. Au venit alegerile prea devreme pentru sentimentele incerte ale unora dintre primari și, probabil, la primul semn de presiune din partea domnului Țuțuianu, au coborât drapelul, fără să aibă posibilitatea să ridice alt drapel, pentru că și-ar pierde mandatul, și au anunțat – unii în mod imprudent – colaborarea cu PSD”, a precizat Antonescu.

Liderul democrat-liberal este sceptic cu privire la procentele pe care primari… migratori le-au promis PSD.

„Vine un domn primar fără minte şi spune: «o să aduc 70%». Păi sunt voturile mamei și tatălui tău, domnule primar? Sunt voturile cetățenilor și nu poți negocia tu votul altuia, de această manieră, chiar dacă se întâmplă în realitate. Este o stare printre primarii din Dâmbovița, care se cred buricul pământului și moțul de la bască și care negociază politic și duc voturile de la stânga la dreapta, după bunul lor plac, pe fondul unei totale lipse de reacție civică a electoratului”, este de părere Marin Antonescu.

Mai spune prim-vicepreşedintele PDL Dâmboviţa că nu există primar PDL care să nu fi fost, într-un fel sau altul, presat, agasat, capacitat în discuţia de a colabora electoral cu PSD.

„În privința unora, nici nu a trebuit mare efort. La alegerile europarlamentare din 2009, în unele localități cu primari PDL, am luat mai puține voturi decât în localități fără primari PDL, ceea ce înseamnă că o anumită colaborare s-a născut de atunci”, a concluzionat Antonescu.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Primarii care au plecat de la PDL trebuie lăsaţi să se compromită până la capăt!

  1. bogdan

    Domnul Antonescu vorbeste de presiuni, de anumite reguli ale bunului simt sau caracter?? A uitat cum hulea si exercita presiuni asupra oamenilor? Toti la fel.. O sa va voteze cucu!

     

Adaugă un Comentariu

*