Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Primarii, convocaţi la munte pentru o cură de… lămuriri privind fondurile europene!

DÂMBOVIŢA: Primarii, convocaţi la munte pentru o cură de… lămuriri privind fondurile europene! 

intalnire primari galma 3

La Tabăra Căprioara s-a desfăşurat, astăzi şi va continua şi mâine, o consfătuire de lucru organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. La discuţiile ce au vizat abordarea unor chestiuni ce ţin de administraţie şi implementarea proiectelor europene, au fost invitaţi să participe specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii şi din alte instituţii cu rol în consultanţă, gestionarea şi urmărirea derulării proiectelor şi primarii dâmboviţeni, interesaţi de primirea unor informaţii lămuritoare.

Edilii au vrut să ştie de ce pentru realizarea unui proiect privind construcţia de drumuri comunale sau de exploatare agricolă este nevoie de avize de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară, fapt care li s-a părut de domeniul absurdului.

intalnire primari galma 2

Dorinel Soare, primarul de la Niculeşti, a pus în discuţie problema generată de aplicarea obligatorie pe documentaţie a ştampiliei care să conţină inscripţia comuna X sau Y, în loc de consiliul local sau primărie. Unii edili, pentru a răspunde cerinţelor impuse de cei care verificau şi aprobau proiectele, au confecţionat urgent ştampilele solicitate. Li s-a dat dreptate, dar nu li s-a promis că se va găsi o rezolvare rapidă a situaţiei.

Primarul de la Răscăieţi a întrebat dacă mai poate beneficia curând de finanţare europeană, ţinând cont că i s-au aplicat corecţii pe unele proiecte. Răspunsul celor de la minister a fost categoric: nu!

Ideea întâlnirii a fost că reprezentanţii administraţiilor publice locale trebuie să se implice cu responsabilitate, dacă vor să prindă oportunităţi de dezvoltare a localităţilor pe care le păstoresc prin fonduri europene. Banii alocaţii pe diferite măsuri se epuizează rapid, aşa că este nevoie şi de viteză de reacţie dacă vrei finanţare nerambursabilă.

Edilii au mai fost sfătuiţi să urmărească în permanenţă paginile virtuale ale Ministerului Agriculturii şi AFIR, pentru a fi la curent cu informaţiile în domeniu, cu noile modificări ce apar în legislaţie.

intalnire primari galma 1

Adaugă un Comentariu

*